лв.
Italian | Bulgarian | English |

Стракино Бергамаско от Сурово Мляко 100 g - Arrigoni Sergio Formaggi dal 1859

19664

4.00лв.

Опции

Над 120лв доставката е безплатна.

Етикети: Деликатеси

Описание

* ВАЖНО:Всички наши сирена и колбаси се вземат от куриер в 18.00 ч. всяка вечер. Пътуват с охладител, които гарантира свежестта им поне 24 часа, за това ако нямате възможност да ги вземете сутринта на следващия ден, моля уведомете ни предварително за да не пускаме поръчката ви в този ден.

По мое скромно мнение това е много вкусно сирене, което ми напомня за домашното сирене на баба.

Името Stracchino (Стракино) произлиза от диалектната дума в бергамаският диелект stracch - уморен. В стари времена пастирите са правили такова сирене по време на уморителният преход на стадата говеда от равнината в планината през пролетта и обрания път на есен. Малкото мляко, което уморените животни давали трябвало да бъде употребено бързо и така се родила рецептата за Стракино, където още топлото от доенето мляко, веднага се подсирвало и пътят продължавал. Днес тази антична рецепта още се спазва, а Stracchino Bergamasco е едно от най-вкусните сирена на област Бергамо - Северна Италия.

* Стракино е сирене, което е нормално и необходимо да произвежда мухъл. Кората му е напълно безопасна за консумация като е нужно само да бъде ,,измита''. В смисъл да бъде отстранен мухала, ако има такъв, от повърхността с мокра кърпа или четка.

* OGM Free

* Директен внос от Sergio Arrigoni formaggi dal 1859 / Италия

* Може да изберете желания грамаж от менюто под продуктаИсторията на семейство Аригони започва в средата на деветнадесети век с Джовани, известен като Бèло, прадядото на настоящия собственик Серджо Аригони.

По това време Arrigoni произвежда, отлежава и рафинира сирена във Valtaleggio (Валталеджо - долината на Таледжо) и ги продава в различни области на провинцията. Дейността на компанията е консолидирана със сина му Карло и племенника му Батиста, които от своя страна я предават на Серджо.

И именно благодарение на Серджо Аригони семейната компания придобива все повече и повече известност, като разширява гамата от продукти и прехвърля офиси и складове в по-широката и организирана централа в Almè/Bergamo.

Днес ръководството на компанията е в ръцете на трите дъщери. Смяната на поколенията донася положителна инерция, нови идеи и голямо желание за още по-градивни промени. Наследничките поддържат стабилно производствените процеси, за да гарантира качество и зачитане на семейните традиции. Най-старата компания във Valtaleggio се обновява, за да даде още повече стойност на своята история.


Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Arrigoni Sergio Formaggi S.R.L.
Произход Ломбардия - Италия
Съхранение В хладилник, при температура между 1 и 6° C
Алергени Мляко и производни
Съставки Мляко, сол, сирище
Вид Опаковка Екструдирана хартия
Цвят Бял
Аромат Характерeно ароматен
Вкус Характерен, леко кисел
Кора Набръчкана и тънка. Безопасна за консумация.
Плънка Консистентна структура, по-компактна и ронлива в центъра
Отлежалост Минимум 30 дни
Съвети на Кулинаря Това кашакавалче е много вкусно за директна консумация. За да се насладите на пълният му аромат и вкус се препоръчва изваждането му от хладилника 15 мин, преди консумация. Идеален като аперитив и в студени мезета. Задължително според мен е да го придружите с чаша бяло или не много отлежало червено вино. Бих ви препоръчала нашето Сира на Casa Paladin, с което се съчетава чудесно. Едно Просеко също не би му се опънало според мен.

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()