лв.
Italian | Bulgarian | English |

Пушена Провола Калабрезе Silana 100 g - Caseificio Cimino

17155

3.80лв.

Опции

Над 110лв доставката е безплатна.

Етикети: Деликатеси

Описание

* ВАЖНО:Всички наши сирена и колбаси се вземат от куриер в 18.00 ч. всяка вечер. Пътуват с охладител, които гарантира свежестта им поне 24 часа, за това ако нямате възможност да ги вземете сутринта на следващия ден, моля уведомете ни предварително за да не пускаме поръчката ви в този ден.

Това е толкова любимо италианско сирене, че няма как да не го споделим с вас. По мое мнение то най-много се доближава до едновремешният български кашкавал. Има деликатен аромат и страхотен вкус. Би било чудесно и панирано и гриловано и настъргано, но лично ние най-често си го хапваме сурово.

Много хора го бъркат със Скаморца, но разликата в полза на Проволата е осезаема.

Опушването става в специални помещения, където за няколко минути се пали влажна слама и така Пушената Провола придобива характерният си вкус и аромат.


Provola Tipica Crotonese е типично калабрийско сирене, което все още се произвежда по древните методи за обработка и само в рамките на територията около планините Сила - между 900 и 1400 метра надморска височина - между провинциите Козенца, Кротоне и Катандзаро.

* Без консерванти.

* Директен внос от Sergio Arrigoni formaggi dal 1859 / Италия


Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Valkro srl
Произход Калабрия - Италия
Съхранение В хладилник, при температура +2 - 6 °C
Алергени Мляко и производни
Съставки Краве мляко, сирище, сол, аромат от опушването с дим
Вид Опаковка Вакуум
Цвят Жълтеникаво/бежов
Аромат Деликатено пушен
Вкус Деликатно опушен, леко солен
Плънка Компактенa със затворена паста
Отлежалост 30 дни
Съвети на Кулинаря Това е толкова любимо италианско сирене, че няма как да не го споделим с вас. По мое мнение то най-много се доближава до едновремешният български кашкавал. Има деликатен аромат и страхотен вкус. Би било чудесно и панирано и гриловано и настъргано, но лично ние най-често си го хапваме сурово. С него може да приготвите чудни мезета, сандвичи, салати, пасти и ризота. Добър апетит!

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()