лв.
Italian | Bulgarian | English |

Бранзи - Кашкавал от Сурово Мляко 100 g - Arrigoni Sergio Formaggi dal 1859

404

2.88лв.

Опции

Над 100лв доставката е безплатна.

Етикети: Деликатеси

Описание

Бранзи е италианско сирене (кашкавал), което си заслужава да опитате. Предполагам, че не е известно в България, но е едно от най-древните и уважавани сирена в област Бергамо - Северна Италия. Носи името си от едноименното селце Бранзи във Вал Брембана - Branzi in Val Brembana. Характеризира се с ненатрапчив вкус и неповторим аромат на планински билки и прясно издоено мляко. Специфичното за него е, че се прави от сурово мляко. Още преди два века фермери от близките провинции са установили, че кравите, които живеят и се хранят в околностите на Бранзи, дават изключително ароматно и вкусно мляко и са започнали да местят кравефермите си около градчето. Така се ражда едноименният специфичен кашкавал, които и днес се създава по същия метод и може да се намери само там. 

* OGM Free

* Директен внос от Sergio Arrigoni formaggi dal 1859 / Италия

* Може да изберете желания грамаж от менюто под продукта

* ВАЖНО:Всички наши сирена и колбаси се вземат от куриер в 18.00 ч. всяка вечер. Пътуват с охладител, които гарантира свежестта им поне 24 часа, за това ако нямате възможност да ги вземете от офис на Спиди, сутринта на следващият ден моля уведомете ни предварително за да не пускаме поръчката ви в този ден.


Историята на семейство Аригони започва в средата на деветнадесети век с Джовани, известен като Бèло, прадядото на настоящия собственик Серджо Аригони.

По това време Arrigoni произвежда, отлежава и рафинира сирена във Valtaleggio (Валталеджо - долината на Таледжо) и ги продава в различни области на провинцията. Дейността на компанията е консолидирана със сина му Карло и племенника му Батиста, които от своя страна я предават на Серджо.

И именно благодарение на Серджо Аригони семейната компания придобива все повече и повече известност, като разширява гамата от продукти и прехвърля офиси и складове в по-широката и организирана централа в Almè/Bergamo.

Днес ръководството на компанията е в ръцете на трите дъщери. Смяната на поколенията донася положителна инерция, нови идеи и голямо желание за още по-градивни промени. Наследничките поддържат стабилно производствените процеси, за да гарантира качество и зачитане на семейните традиции. Най-старата компания във Valtaleggio се обновява, за да даде още повече стойност на своята история.


Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Arrigoni Sergio Formaggi S.R.L.
Произход Ломбардия - Италия
Съхранение В хладилник, при температура между 4 и 8° C
Алергени Мляко и производни
Съставки Пълномаслено сурово мляко, сол, сирище.
Вид Опаковка Тарелка запечатана в защитена атмосфера
Цвят Сламено жълт
Аромат Типичен, свеж, варено - млечен
Вкус Сладък с нотки на оробични билки и сено
Кора Гладка и тънка. Не се консумира.
Плънка Мека, компактна с равномерни шупли
Отлежалост Минимум 30 дни
Съвети на Кулинаря Бранзи е средно твърд кашкавал с достатъчно силен аромат и вкус и според познавачите си отива най-добре с местното червено вино Валкалепио или с Брут Франчакорта. Ще ги намерите в категория вина в сайта. Според мен, обаче може да го придружите с всяко хубаво червено, не много сухо вино. За да се насладите максимално на вкуса и аромата на това вкусно сирене, препоръчително е да оставите продукта на стайна температура 15 минути преди да го консумирате.

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()