лв.
Italian | Bulgarian | English |

Биволска Моцарела от Кампания Перлата на Средиземноморието DOP 250 g - La Perla del Mediterraneo

20993

11.95лв.

Над 120лв доставката е безплатна.

Етикети: Деликатеси

Описание

* ВАЖНО:Всички наши сирена и колбаси се вземат от куриер в 18.00 ч. всяка вечер. Пътуват с охладител, които гарантира свежестта им поне 24 часа, за това ако нямате възможност да ги вземете сутринта на следващия ден, моля уведомете ни предварително за да не пускаме поръчката ви в този ден.


Биволската Моцарела от Кампания е със защитено наименование за произход. Нашата Перла на Средиземноморието е кръгла, почти перфектна и може да се реже с вилица. Това, което искаме, е да почувствате вкуса на млякото и тъй като не са използвани никакви консерванти е запазена цялата му естествена характерност и доброта.

Mozzarella di Bufala Campana DOP се произвежда само с прясно, пълномаслено биволско мляко от италианска средиземноморска порода биволи. Всички животни, регистрирани в регистъра, се отглеждат в полусвободни жилища на открито пасище. Млякото е с минимално съдържание на мазнини, установено в спецификацията (7,2%), пристига в мандрата за преработката му, която винаги се извършва в рамките на 60 часа след доенето. Коагулацията се получава чрез добавяне на естествени ензими, получени от предишна преработка на биволско мляко, към мляко, загрято до 33-36 ° C, така наречената „присадка на суроватка“. Изварата се начупва до получаване на зърна с размер на орех. Оставя се да отлежи в суроватка за около 5 часа и след това се редуцира на ленти, завъртени във вода при 95 ° C и "нарязани", за да се получи желаният размер. На този етап откриваме етимологията на термина Моцарела, който произтича именно от направеното рязане за разделяне на тестото на отделни части. Получените парчета се съхраняват в студена вода и се осоляват в саламура за определено време: след като се опаковат, те се съхраняват в консервиращата течност

* OGM Free

* Директен внос от Sergio Arrigoni formaggi dal 1859 / Италия


Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител La Perla del Mediterraneo
Произход Кампания - Италия
Съхранение В хладилник, при температура от +2 до +12 ° C
Алергени Мляко и производни
Съставки Буволско мляко, сирище, сол.
Вид Опаковка Пластмасова херметична торбичка
Цвят Цветът на кората, гладък и дебел един милиметър, е чисто порцеланово бял
Аромат На млечни ферменти
Вкус При нарязване се отделя лек бял и мазен серозит с аромат на млечни ферменти. Вкусът е отличителен и деликатен.
Плънка Вътрешността е от тънки пластове, които са еластични през първите часове на опаковане, след това по-топящи се, без дупки.
Съвети на Кулинаря Биволската Моцарела от Кампания е изключителен млечен деликатес, който е добре да се консумира самостоятелно или с няколко капки зехтин. Просто я разрежете внимателно, прибавете и малко сол ако ви харесва по-солена и хапвайте. Добър апетит!

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()