лв.
Italian | Bulgarian | English |

Пекорино Изолано Сардо (Овчи Отлежал Кашкавал) 100 g - Arrigoni Sergio Formaggi dal 1859

213

3.99лв.

Опции

Над 100лв доставката е безплатна.

Етикети: Деликатеси

Описание

Пекорино Изолано Сардо или в превод Овчи островен сардински кашкавал е с много, много древна история и защитено географско име DOP. Корените му се проследяват до древният народ Нугарика, който обитавал острова и се изхранвал не със селско стопанство, а с отгеждането на овце. По времето на Картагените и Римляните Сардения се превръща в един от основните центрове за производство на пшеница в Средиземноморието. Така гората отстъпва място на полета, но пасищата също се разширяват. Благодарение на особените и много благоприятни екологични и климатични условия на острова и естествените ливади, покрити с пъстра и богата храстовидна растителност и днес има силно развито овцевъдство.

Пекорино Сардо е перлата в короната на острова - Силен и наситен вкус, аромат и косистенция.


* Директен внос от Sergio Arrigoni formaggi dal 1859 / Италия

* Може да изберете желания грамаж от менюто под продукта

* ВАЖНО:Всички наши сирена и колбаси се вземат от куриер в 18.00 ч. всяка вечер. Пътуват с охладител, които гарантира свежестта им поне 24 часа, за това ако нямате възможност да ги вземете от офис на Спиди, сутринта на следващият ден моля уведомете ни предварително за да не пускаме поръчката ви в този ден.


Историята на семейство Аригони започва в средата на деветнадесети век с Джовани, известен като Бèло, прадядото на настоящия собственик Серджо Аригони.

По това време Arrigoni произвежда, отлежава и рафинира сирена във Valtaleggio (Валталеджо - долината на Таледжо) и ги продава в различни области на провинцията. Дейността на компанията е консолидирана със сина му Карло и племенника му Батиста, които от своя страна я предават на Серджо.

И именно благодарение на Серджо Аригони семейната компания придобива все повече и повече известност, като разширява гамата от продукти и прехвърля офиси и складове в по-широката и организирана централа в Almè/Bergamo.

Днес ръководството на компанията е в ръцете на трите дъщери. Смяната на поколенията донася положителна инерция, нови идеи и голямо желание за още по-градивни промени. Наследничките поддържат стабилно производствените процеси, за да гарантира качество и зачитане на семейните традиции. Най-старата компания във Valtaleggio се обновява, за да даде още повече стойност на своята история.

Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Arrigoni Sergio Formaggi S.R.L.
Произход Сардиния - Италия
Съхранение В хладилник, при температура между 6 и 10° C
Алергени Мляко и производни
Съставки Овче мляко, сол, сирище (мая за сирене). Кората е обработена с E202, багрило E235 E150, E160b
Вид Опаковка Вакуум
Цвят От бяло до Слонова кост
Аромат Силен, типичен за овчите кашкавали и на лешници
Вкус Интензивена и пикантен
Кора Тънка, кафява. Не се косумира.
Плънка Консистентна и твърда с начупване на люспи
Отлежалост 90 дни

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()