лв.
Italian | Bulgarian | English |

Пекорино Изолано Сардо (Овчи Отлежал Кашкавал) 100 g - Fattoria Nerbona

32464

6.00лв.

Опции

Над 120лв доставката е безплатна.

Етикети: Деликатеси

Описание

* ВАЖНО:Всички наши сирена и колбаси се вземат от куриер в 18.00 ч. всяка вечер. Пътуват с охладител, които гарантира свежестта им поне 24 часа, за това ако нямате възможност да ги вземете сутринта на следващия ден, моля уведомете ни предварително за да не пускаме поръчката ви в този ден.


Пекорино Изолано Сардо или в превод Овчи островен сардински кашкавал е с много, много древна история и защитено географско име DOP. Корените му се проследяват до древният народ Нугарика, който обитавал острова и се изхранвал не със селско стопанство, а с отгеждането на овце. По времето на Картагените и Римляните Сардения се превръща в един от основните центрове за производство на пшеница в Средиземноморието. Така гората отстъпва място на полета, но пасищата също се разширяват. Благодарение на особените и много благоприятни екологични и климатични условия на острова и естествените ливади, покрити с пъстра и богата храстовидна растителност и днес има силно развито овцевъдство.

Пекорино Сардо е перлата в короната на острова - Силен и наситен вкус, аромат и косистенция.


* Директен внос от Sergio Arrigoni formaggi dal 1859 / Италия

* Може да изберете желания грамаж от менюто под продуктаИсторията на семейство Аригони започва в средата на деветнадесети век с Джовани, известен като Бèло, прадядото на настоящия собственик Серджо Аригони.

По това време Arrigoni произвежда, отлежава и рафинира сирена във Valtaleggio (Валталеджо - долината на Таледжо) и ги продава в различни области на провинцията. Дейността на компанията е консолидирана със сина му Карло и племенника му Батиста, които от своя страна я предават на Серджо.

И именно благодарение на Серджо Аригони семейната компания придобива все повече и повече известност, като разширява гамата от продукти и прехвърля офиси и складове в по-широката и организирана централа в Almè/Bergamo.

Днес ръководството на компанията е в ръцете на трите дъщери. Смяната на поколенията донася положителна инерция, нови идеи и голямо желание за още по-градивни промени. Наследничките поддържат стабилно производствените процеси, за да гарантира качество и зачитане на семейните традиции. Най-старата компания във Valtaleggio се обновява, за да даде още повече стойност на своята история.

Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Fattoria Nerbona
Произход Сардиния - Италия
Съхранение В хладилник, при температура между 6 и 10° C
Алергени Мляко и производни
Съставки Овче мляко, сол, сирище (мая за сирене). Кората е обработена с E202, багрило E235 E150, E160b
Вид Опаковка Вакуум
Цвят От бяло до Слонова кост
Аромат Силен, типичен за овчите кашкавали и на лешници
Вкус Интензивена и пикантен
Кора Тънка, кафява. Не се косумира.
Плънка Консистентна и твърда с начупване на люспи
Отлежалост 90 дни

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()