лв.
Italian | Bulgarian | English |

Salbanello 2022, 750ml – Casa Paladin 1962 – Салбанело Паладин - Червено, Полусухо Негазирано Вино

11616

18.90лв.

Над 110лв доставката е безплатна.

Описание

Опитът е научил семейството на Паладин да комбинира Малбек и Каберне в перфектна, хармонична комбинация.

Деликатната мекота на Malbech и богатата тъкан на Cabernet са съчетани в много приятно вино, с перфектен баланс, който се адаптира към всеки случай. Той задоволява нуждата от леко ежедневно хранене, често състоящо се от едно ястие. Поради своята пивкост и свежест (температура на сервиране 14°) е иделно, за любителите на червено вино, дори и в горещите летни месеци.


Casa Paladin е нашият избор на италианска изба, която искаме да предложим на клиентите ни в България. Този избор ни струваше доста проучвания и дегустации ;). Паладин имат много богат асортимент и 4 фамилни винарни в: Тоскана, Венето и Франчакорта. Няма да навлизам в подробности как въобще не ни беше лесно след опитване на десетото вино, а нямаше такова, което да не ни хареса. Тези, които избрахме за начало, са ни фаворити като цена и качество. Опитайте ги и вие. Убедена съм, че ще се влюбите в тях точно като нас.

И в днешни дни на територията на Венето дел Каранто има още стари винарни от римско време. Точно в тези земи, в далечната 1962 год. започва  историята на вината Paladin. История с ароматите на близките Преалпи и Адриатическо море, разказана от сенките на великолепна изба.

С половин век опит на раменете си и жива, страстна връзка със своята територия, винарна Паладин е синоним на енологично творчество, което се предава и обновява от баща на син, на рядка способност да изразява най-добре характера на вината чрез строги процеси на винификация.


* Вера Италия ООД е официален представител и дистрибутор на винарна Casa Paladin за България. Ако желаете да предлагате прекрасните им вина може да се свържете с нас за персонална оферта

Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Casa Paladin
Регион Венето – Италия
Реколта 2022
Количествено съдържание 750ml
Алергени Сулфити 100 mg/l (с -33% по-малко от разрешения максимум)
Цвят Брилянтно, ярко червен
Аромат Има винен, свеж аромат с интензивни нотки на касис и малина.
Вкус Мек и много хармоничен. Добре структурирано вино с кадифени крайни усещания и специфично плодов вкус.
Сорт грозде Малбек и Кабернет
PH Параметър 3,48
Алкохолно съдържание 12%
Киселинност 5,5
Остатъчна захар 15,5 g / l
Температура на сервиране 14°С
Техника на Производство Видовете грозде Малбек и Кабернет се добиват леко презрели. Гроздето се преработва по начин, който да запази добър процент от цели плодове. По този начин се получава приятен плодов аромат по време на ферментацията. Гроздето се винифицира с 10-дневна мацерация като така се получава правилния, търсен цвят на виното. Процесът се извършва при 22/24 ° C, за да се запазят приятната атмосфера на небцето, без да се извличат зелените танини.
Съвети на Винаря Идеалено по време на цялото хранене. Отлично придружава вкусни аперитиви и традиционни средиземноморски ястия. Изключително подходящ вкъщи, в пицарии, бирарии, брускеттери и ресторанти, специализирани в италиански първи - пасти. Поради своята пивкост и свежест (температура на сервиране 14°) е иделно, за любителите на червено вино, дори и в горещите летни месеци.

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()