лв.
Italian | Bulgarian | English |

Syrah Paladin 2019, 750ml – Casa Paladin 1962 – Сира Паладин - Червено, Полусухо Негазирано Вино

10179

20.90лв.

Над 110лв доставката е безплатна.

Описание

Syrah е международен сорт грозде, известен със своите пикантни нотки, които Паладин интерпретира с голяма елегантност. 

Гроздето се събира при оптимална зрялост, от собстено, плодотворно лозе на избата. 

Сира Паладин е пълнокръвно, характерно вино, което стана един от нашите фаворити. Обгръщащо, хармонично, много приятено и пивко.


Casa Paladin е нашият избор на италианска изба, която искаме да предложим на клиентите ни в България. Този избор ни струваше доста проучвания и дегустации ;). Паладин имат много богат асортимент и 3 фамилни винарни в: Тоскана, Венето и Франчакорта. Няма да навлизам в подробности как въобще не ни беше лесно след опитване на десетото вино, а нямаше такова, което да не ни хареса. Тези, които избрахме за начало, са ни фаворити като цена и качество. Опитайте ги и вие. Убедена съм, че ще се влюбите в тях точно като нас.

И в днешни дни на територията на Венето дел Каранто има още стари винарни от римско време. Точно в тези земи, в далечната 1962 год. започва  историята на вината Paladin. История с ароматите на близките Преалпи и Адриатическо море, разказана от сенките на великолепна изба.

С половин век опит на раменете си и жива, страстна връзка със своята територия, винарна Паладин е синоним на енологично творчество, което се предава и обновява от баща на син, на рядка способност да изразява най-добре характера на вината чрез строги процеси на винификация.


* Вера Италия ООД е официален представител и дистрибутор на винарна Casa Paladin за България. Ако желаете да предлагате прекрасните им вина може да се свържете с нас за персонална оферта

Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Casa Paladin
Регион Венето – Италия
Реколта 2019
Количествено съдържание 750ml
Алергени Сулфити 105 mg/l (с -30% по-малко от разрешения максимум)
Цвят Tъмно червен с гранатови отражения
Аромат Обгръщащ, с нотки на червени плодове, подправки и черен пипер.
Вкус Мек и хармоничен с дъх на череши и кафе
Сорт грозде 100% Шира
PH Параметър 3,55
Алкохолно съдържание 13.5%
Киселинност 5,7
Остатъчна захар 19,5 g / l
Температура на сервиране 18°С
Техника на Производство Гроздето се винифицира при средна температура 25 ° С, а мацерацията продължава около 15 дни. Следва 3/4 съзряване в барик. По този начин виното е подложено на бавна ферментация с цел да узреят оригиналните танини без екстракти от дървото. Това придава характерна мекота на виното.
Съвети на Винаря Идеалено по време на цялото хранене. Отива си много добре с варени ястия, задушени и печени меса. Отлично е със студени мезета и средно отлежали сирена. Ненадминато и за пииване без мезе, след вечеря или във винения бар с приятели.

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()