лв.
Italian | Bulgarian | English |

Malbech Gli Aceri 2015, 750 ml – Casa Paladin 1962 – Малбек Кленовете - Червено, Полусухо Негазирано Вино

12065

39.90лв.

Над 110лв доставката е безплатна.

Описание

Този Малбек е историческо, за винарна Паладин, вино. Още с дебюта си печели почитатели и престижни награди. Винаги е индикирано за сравнение и пример на този сорт грозде.


Casa Paladin е нашият избор на италианска изба, която искаме да предложим на клиентите ни в България. Този избор ни струваше доста проучвания и дегустации ;). Паладин имат много богат асортимент и 4 фамилни винарни в: Тоскана, Венето и Франчакорта. Няма да навлизам в подробности как въобще не ни беше лесно след опитване на десетото вино, а нямаше такова, което да не ни хареса. Тези, които избрахме за начало, са ни фаворити като цена и качество. Опитайте ги и вие. Убедена съм, че ще се влюбите в тях точно като нас.

И в днешни дни на територията на Венето дел Каранто има още стари винарни от римско време. Точно в тези земи, в далечната 1962 год. започва  историята на вината Paladin. История с ароматите на близките Преалпи и Адриатическо море, разказана от сенките на великолепна изба.

С половин век опит на раменете си и жива, страстна връзка със своята територия, винарна Паладин е синоним на енологично творчество, което се предава и обновява от баща на син, на рядка способност да изразява най-добре характера на вината чрез строги процеси на винификация.


* Вера Италия ООД е официален представител и дистрибутор на винарна Casa Paladin за България. Ако желаете да предлагате прекрасните им вина може да се свържете с нас за персонална оферта

Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Casa Paladin
Регион Венето – Италия
Реколта 2015
Количествено съдържание 750ml
Алергени Съдържание в сулфити: 100 mg / l (-33% от разрешения лимит)
Цвят Рубинено червено вино с благородни гранатови отражения.
Аромат Открояват се интензивниплодови аромати, придружени от нотки на тютюн и подправки.
Вкус Аристократичен и елегантен, с перфектна хармония.
Сорт грозде 100% Малбек
PH Параметър 3,49
Алкохолно съдържание 13,5%
Киселинност 5,8
Остатъчна захар 13,5 gr/l
Температура на сервиране 18°С
Техника на Производство Малбек Паладин се винифицира в чист вид, което изпъква неговите характеристики и го прави изключително. Мацерацията продължава 15-20 дни; алкохолна ферментация в стомана. Виното отлежава 12 месеца в барик и 6 месеца в бъчви, където се обогатява с пикантни аромати и прави танините по-меки и благородни. След това се бутилира и престоява поне 6 месеца в бутилки за да придобие невероятната си хармоничност.
Съвети на Винаря По несравним начин придружава печен калкан и превъзходни ястия с червено месо, благородни птици и дивеч.

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()