лв.
Italian | Bulgarian | English |

Pinot Grigio delle Venezie 2022 DOC 750 ml – Casa Paladin 1962 – Пино Гриджо - Бяло, Сухо Негазирано Вино

14195

19.90лв.

Над 110лв доставката е безплатна.

Описание

Пино Гриджо е един от най-елегантните сортове грозде и поради това обичан в цял свят, особено когато е винефициран в чист вид. Pinot Grigio delle Venezie DOC на Casa Paladin не е вино за изпускане. Създаден е от собствени насаждения на избата във Венето, при климат и терен перфектни за този сорт грозде. 

Pinot grigio или "Pinot gris" на френски не е дефинирано нито бяло, нито червено, защото чепката грозде, при финалното си зреене, придобива цвят между златнозелено и рубиненосиньото на класическото грозде. От този специфичен ръждив цвят произлиза и името му ''gris'' -grigio.

Casa Paladin е нашият избор на италианска изба, която искаме да предложим на клиентите ни в България. Този избор ни струваше доста проучвания и дегустации ;). Паладин имат много богат асортимент и 3 фамилни винарни в: Тоскана, Венето и Франчакорта. Няма да навлизам в подробности как въобще не ни беше лесно след опитване на десетото вино, а нямаше такова, което да не ни хареса. Тези, които избрахме за начало, са ни фаворити като цена и качество. Опитайте ги и вие. Убедена съм, че ще се влюбите в тях точно като нас.

И в днешни дни на територията на Венето дел Каранто има още стари винарни от римско време. Точно в тези земи, в далечната 1962 год. започва  историята на вината Paladin. История с ароматите на близките Преалпи и Адриатическо море, разказана от сенките на великолепна изба.

С половин век опит на раменете си и жива, страстна връзка със своята територия, винарна Паладин е синоним на енологично творчество, което се предава и обновява от баща на син, на рядка способност да изразява най-добре характера на вината чрез строги процеси на винификация.


* Вера Италия ООД е официален представител и дистрибутор на винарна Casa Paladin за България. Ако желаете да предлагате прекрасните им вина може да се свържете с нас за персонална оферта

Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Casa Paladin
Регион Венето – Италия
Реколта 2022
Количествено съдържание 750ml
Алергени Сулфити 90 mg/l (с -40% по-малко от разрешения максимум)
Цвят Сламеножълт
Аромат Интензивен и елегантен, с нотки на цветя от акация и круша
Вкус Вкусът е сух, много приятен и свеж, с лека киселинна нотка. Забележителна структура и тяло.
Сорт грозде 100% Пино Гриджо
PH Параметър 3,15
Алкохолно съдържание 13%
Киселинност 6
Остатъчна захар 6,5 g / l
Температура на сервиране 6° С
Техника на Производство Винификацията на бялото грозде, от един сорт, позволява да се получи вино със сламеножълт цвят, голяма индивидуалност и значителна структура. Този високо ценен сорт дължи името си на факта, че когато узрее, чепката грозде придобива меден цвят, наполовина между така наречените "бели" и "черни" гроздове. Pinot Grigio DOC Paladin произлиза от най-добрата селекция на собствени лозови насаждения на Casa Paladin.
Съвети на Винаря Това вино е в отлична симбиоза с изисканата рибна кухня: морски дарове, задушена, печена или грилована риба. Богати морски аперитиви, рибни супи и ризоти. Перфектно с десерти, палачинки, суфлета и бели меса.

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()