лв.
Italian | Bulgarian | English |

Drago Rosso Paladin 2019, 750ml – Casa Paladin 1962 – Червен Дракон Паладин - Червено, Полусухо Негазирано Вино

7887

24.90лв.

Над 100лв доставката е безплатна.

Описание

Мерло Червен Дракон Паладин е динамично вино, подходящо за всички ситуации. То има решаваща и важна структура, която изненадва много приятно небцето и дава приятни емоции. Има интерсно обгорен като от дракон етикет  може да бъде интересен подарък. 


Casa Paladin е нашият избор на италианска изба, която искаме да предложим на клиентите ни в България. Този избор ни струваше доста проучвания и дегустации ;). Паладин имат много богат асортимент и 4 фамилни винарни в: Тоскана, Венето и Франчакорта. Няма да навлизам в подробности как въобще не ни беше лесно след опитване на десетото вино, а нямаше такова, което да не ни хареса. Тези, които избрахме за начало, са ни фаворити като цена и качество. Опитайте ги и вие. Убедена съм, че ще се влюбите в тях точно като нас.

И в днешни дни на територията на Венето дел Каранто има още стари винарни от римско време. Точно в тези земи, в далечната 1962 год. започва  историята на вината Paladin. История с ароматите на близките Преалпи и Адриатическо море, разказана от сенките на великолепна изба.

С половин век опит на раменете си и жива, страстна връзка със своята територия, винарна Паладин е синоним на енологично творчество, което се предава и обновява от баща на син, на рядка способност да изразява най-добре характера на вината чрез строги процеси на винификация.


* Вера Италия ООД е официален представител и дистрибутор на винарна Casa Paladin за България. Ако желаете да предлагате прекрасните им вина може да се свържете с нас за персонална оферта

Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Casa Paladin
Регион Венето – Италия
Реколта 2019
Количествено съдържание 750ml
Алергени Сулфити 120 mg/l
Цвят Дълбок, рубинено червен
Аромат Силен ароматен заряд, балансиран чрез обгръщащи нотки на червени плодове, като череша и боровинка, придружени от леки пикантни нотки.
Вкус На небцето е плътен и балансиран, с добра структура. Лекият танин оставя дълготраен и хармоничен финал.
Сорт грозде 100% Марло
PH Параметър 3,43
Алкохолно съдържание 14%
Киселинност 5,8
Остатъчна захар 12 g / l
Температура на сервиране 18°С
Техника на Производство За Мерло Червен Дракон са избрани лозята с най-голямо излагане на слънце, за да се гарантира перфектно узряване на плода. След пълното узреване гроздето се оставя известно време необрано, което придава на виното още по-силен ароматен заряд и обгръщаща структура. Гроздето се винифицира при температура от 25 ° С, за да се увеличи интензивността на цвета, а мацерацията продължава повече от 18 дни. Следва алкохолна ферментация в стоманени резервоари и преминаване в големи бъчви, където се извършва малолактичната ферментация, която дава приятни аромати и благородни танини от дървото.
Съвети на Винаря Перфектното вино, на което да се насладите по време на празнично барбекю с приятели. Съчетава се добре с червено месо и дивеч. Опитайте го и в съчетание с блюда от студени сухи мезета и пикантни сирена.

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()