лв.
Italian | Bulgarian | English |

Moscato Paladin Vino Spumante 2021, 750ml – Casa Paladin 1962 - Москато Паладин - Сладко, Бяло, Пенливо Вино

13224

19.90лв.

Над 110лв доставката е безплатна.

Описание

Интригуващо със своята газирана сладост вино. Една ароматна плодова експлозия. Има доста умерено алкохолно съдържание и в Италия, обикновено се консумира с десерта. Според мен, обаче ще се хареса на много български дами за всякакви случеи.

Moscato или Мускет, както е познат у нас, е бял сорт грозде. Той носи името си от латинското muscum -  мускус, какъвто е и неговият типичен аромат. Гроздето е много ароматно и за да запази аромата си, реколтата се извършва в обедните часове, когато е по-свежо, а кислорода по-малко.


Casa Paladin е нашият избор на италианска изба, която искаме да представяме и предложим на клиентите ни в България. Този избор ни струваше доста проучвания и дегустации ;). Паладин имат много богат асортимент и 3 фамилни винарни в: Тоскана, Венето и Франчакорта. Няма да навлизам в подробности как въобще не ни беше лесно след опитване на десетото вино, а нямаше такова, което да не ни хареса. Тези, които избрахме за начало, са ни фаворити като цена и качество. Опитайте ги и вие. Убедена съм, че ще се влюбите в тях точно като нас.

И в днешни дни на територията на Венето дел Каранто има още стари винарни от римско време. Точно в тези земи, в далечната 1962 год. започва  историята на вината Paladin. История с ароматите на близките Преалпи и Адриатическо море, разказана от сенките на великолепна изба.

С половин век опит на раменете си и жива, страстна връзка със своята територия, винарна Паладин е синоним на енологично творчество, което се предава и обновява от баща на син, на рядка способност да изразява най-добре характера на вината чрез строги процеси на винификация.


* Вера Италия ООД е официален представител и дистрибутор на винарна Casa Paladin за България. Ако желаете да предлагате прекрасните им вина може да се свържете с нас за персонална оферта

Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Casa Paladin
Регион Венето – Италия
Реколта 2021
Количествено съдържание 750ml
Алергени Сулфити
Цвят Брилянтно - сламеножълто с приятни зелени отблясъци
Аромат Изключително изразен и изискан, с неповторима, жива, цитрусова нотка.
Вкус Oбгръщаща небцето с хармонична сладост, приятно поддържана от голяма жизненост.
Сорт грозде 100% Москат
Алкохолно съдържание 6,5%
Температура на сервиране 6° - 8°С
Техника на Производство Moscato или Мускет, както е познат у нас, е бял сорт грозде. Той носи името си от латинското muscum - мускус, какъвто е и неговият типичен аромат. Гроздето е много ароматно и за да запази аромата си, реколтата се извършва в обедните часове, когато е по-свежо, а кислорода по-малко. Единствената ферментация се извършва в автоклав, започвайки от мъстта, при температура от 13 ° С, затваряйки отворите в подходящия момент, за да се получи перфектно алкохолно съдържание, пяна и остатъчна захар.
Съвети на Винаря Това е сладичко, пенливо вино, което се съчетава красиво с деликатни сладкиши, кремове, плодови десерти, плодове. Това е италианска класика, предлагана със сватбени торти и като завършек на всеки важен банкет с едно докосване на класа и стил. Аз лично го препоръчвам за дамско парти например.

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()