лв.
Italian | Bulgarian | English |

Салам Милано 100 g - Terre Ducali Parma

3333

4.00лв. 4.40лв.

Опции

Над 110лв доставката е безплатна.

Етикети: Деликатеси

Описание

Салам Милано, обикновено наричан "Миланезе", всъщност е неизбежен салам на италианските трапези. Той е със средно голям диаметър, деликатен вкус и нежна консистенция, която по традиция е с големината на оризово зърно.

В ломбардската столица винаги са го яли в мичета, бухнал и мек хляб, типичен за регионалната гастрономия. Но благодарение на ''сладкия'' си вкус, Salame Milano е привилегирована съставка в кухнята и се използва за приготвяне на вкусни аперитиви, първи ястия и апетитни солени пайове. Сред най-широко разпространените и ценени сушени меса на полуострова, в миналото тоj се е произвеждал изключително между Кодоньо (Лоди) и Сан Коломбано ал Ламбро (Милано), но от известно време изработката му се разпростира не само в цяла Ломбардия, но и също и към останалата част на полуострова. В родината си е познат още като "креспоне", от името на особеното право свинско черво, в което се пълни месото му.


* Директен внос от  Terre Ducali Parma

* Може да изберете желания грамаж от менюто под продукта

* Отлежал минимум 30 дни

* Предлагаме го на половинки. Опакован е с вакуум, в защитена среда.

* Без глутен

* Без млечни деривати

* ВАЖНО:Всички наши сирена и колбаси се вземат от куриер в 18.00 ч. всяка вечер. Пътуват с охладител, които гарантира свежестта им поне 24 часа, за това ако нямате възможност да ги вземете от офис на Спиди, сутринта на следващият ден моля уведомете ни предварително за да не пускаме поръчката ви в този ден.


Prosciuttificio San Michele s.r.l. (фабрика за прошути и салами Сан Микеле), от която е част и Тере Дукали, е създадена през 1975 г. Намира се в сърцето на типичната зона за производство на Прошути в Парма - Северна Италия и днес е сред най-динамичните компании, опериращи в сектора на сушено месо на провинция Парма. Това са производители, които обръщат голямо внимание на аспектите, присъщи на зачитането на околната среда, на правилата за хигиенно-санитарен самоконтрол, на здравословния аспект на съставките, на екологичната устойчивост на опаковките, на проследяемостта и веригата на доставки. За това свидетелстват престижните сертификати извоювани през годините и са основните фактори за утвърждаването и растежа на компанията.

Terre Ducali притежават ферма за отглеждане на свине със затворен цикъл на производство (татуировка PR026) и собствено производство на фуражи. От години имат програма за подбор, контрол и тестване на всички аспекти, които включват хранене и растеж на животно, съчетано с опита и традицията на обработката. Това им позволява да предлагат на своите клиенти комплексна гама от висококачествени, типични колбаси и Прошута.

Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Prosciuttificio San Michele s.r.l.
Произход Парма - Италия
Съхранение В хладилник на + 4 ° C.
Алергени Без глутен. Без лактоза.
Съставки Свинско месо, сол, декстроза, захар, натурални аромати, подправки, антиоксидант: натриев аскорбат (E301); консерванти: калиев нитрат (E252), натриев нитрит (E250).
Вид Опаковка Вакуум
Аромат Специфичен, приятен, хармоничен и непoвторим
Вкус Типичен, балансиран и характерен за италианските салами

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()