лв.
Italian | Bulgarian | English |

Prosecco DOC Millesimato Brut Rosé 2021 - 750 ml – Casa Paladin 1962 - Просеко - Розе, Пенливо Вино

11380

21.90лв.

Над 110лв доставката е безплатна.

Описание

Ето и дългоочакваното Просеко Розе, което до 15 Ноември 2020 година беше забранено за производство и продажба. Много сме доволни, че успяхме да го доставим в България преди Коледа, защото е наистина чудесно и ще донесе искри и елегантност при всеки възможен повод. Създадено е от внимателното съчетание виненият сорт за Просеко - Глера 90% и Пино неро 10% и е просто уникално.

Наздраве!

Просеко Милезимато с Контролирано Наименование за Произход на изба Паладин е резултат от внимателен подбор на грозде, произхождащо от лозя в историческия район на производство. То е изключително пивко, хармонично и приятно. Според моето лично мнение е неустоимо и ,,пристрастяващо''.

*Думата или по-точно титлата Милезимато се ползва за шампанизираните и пенливи вина. Означава, че даденото вино е създадено от реколтата грозде само от годината отбелязана на етикета. Производителите я поставят само ако годината и добивът наистина са били добри. При Просекото, обаче не е точно така, защото то по принцип се прави само от грозде събрано през настиящата година. За да получи титлата Милезимато то трябва да произлиза от най-добрата зона на производство, за него трябва да са положени специални грижи от винопроизводителя, етикета да е естетически издържан, да има по-голяма трайност на утайките и по-добро узряване и отлежаване.

Територията за производство на просеко се намира в хълмовете на Тревизо – Италия. Наред с Chianti,  Proseсco е едно от най-известните и търсени италиански вина в света. А Conegliano-Valdobbiadene е най-важната зона в страната, специализирана в производството на пенливо вино с метода на Charmat. Историята на просекото е древна и има не една легенда за неговия произход, но повечето историци са на мнение, че става въпрос за вид грозде( Glerа), отглеждан още по време на римската империя. Просекото в тази зона се създава по няколко, но точни правила, които гарантират неговата уникалност и автентичност.

Casa Paladin е нашият избор на италианска изба, която искаме да представяме и предложим на клиентите ни в България. Този избор ни струваше доста проучвания и дегустации ;). Паладин имат много богат асортимент и 3 фамилни винарни в: Тоскана, Венето и Франчакорта. Няма да навлизам в подробности как въобще не ни беше лесно след опитване на десетото вино, а нямаше такова, което да не ни хареса. Тези, които избрахме за начало, са ни фаворити като цена и качество. Опитайте ги и вие. Убедена съм, че ще се влюбите в тях точно като нас.

И в днешни дни на територията на Венето дел Каранто има още стари винарни от римско време. Точно в тези земи, в далечната 1962 год. започва  историята на вината Paladin. История с ароматите на близките Преалпи и Адриатическо море, разказана от сенките на великолепна изба.

С половин век опит на раменете си и жива, страстна връзка със своята територия, винарна Паладин е синоним на енологично творчество, което се предава и обновява от баща на син, на рядка способност да изразява най-добре характера на вината чрез строги процеси на винификация.


* Вера Италия ООД е официален представител и дистрибутор на винарна Casa Paladin за България. Ако желаете да предлагате прекрасните им вина може да се свържете с нас за персонална оферта

Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Casa Paladin
Регион Тревизо – Италия
Реколта 2021
Количествено съдържание 750 ml
Алергени Сулфити 110 - 140 mg/l (с -53%/ -38% по-малко от разрешения максимум)
Цвят Цветът е блестящ розов нюанс и фин дълготраен перлаж.
Аромат Отчетливо плодов много свеж и флорален
Вкус Много приятно на небцето, където предизвиква експлозия на свежест, но също така усещане за плътност, придавано от наситеността и вкусово-обонятелната устойчивост на плодовите и флоралните усещания.
Сорт грозде 90% Глера и 10% Пино Неро
PH Параметър 3 - 3,2
Алкохолно съдържание 11,5 %
Киселинност 6,6 - 6,9
Остатъчна захар 10,5 g/l
Температура на сервиране 8° - 10°С
Техника на Производство Мостата, получена след мекото пресоване на гроздето, ферментира при ниски температури (15 ° C), за да се подобри нейната свежест и плодови нотки. Методът Charmat се използва за искрящия процес: втората ферментация се извършва в автоклав, при ниски температури и честа батона, за да се подобри ароматът и финесът на перлажа. Периодът на обработка е средно 60 дни.
Съвети на Винаря Отлично отварящо и пивко вино. Идеални комбинации с риба и ризото от морската традиция, както и основни зеленчукови ястия Също така отличен като аперитив и вино за разговори.

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()