лв.
Italian | Bulgarian | English |

Pralis Paladin 2021 750ml – Casa Paladin 1962 – Пралис - Бяло, Полусухо Негазирано Вино

12620

20.90лв.

Над 110лв доставката е безплатна.

Описание

Pralis (Пралис) е много специфично и модерно, полусухо бяло вино. То представлява един перфектен брак между сортовете Шардоне и Совиньон Блан. Има обгръщащ , дълготраен и доста характерен вкус.


Casa Paladin е нашият избор на италианска изба, която искаме да предложим на клиентите ни в България. Този избор ни струваше доста проучвания и дегустации ;). Паладин имат много богат асортимент и 3 фамилни винарни в: Тоскана, Венето и Франчакорта. Няма да навлизам в подробности как въобще не ни беше лесно след опитване на десетото вино, а нямаше такова, което да не ни хареса. Тези, които избрахме за начало, са ни фаворити като цена и качество. Опитайте ги и вие. Убедена съм, че ще се влюбите в тях точно като нас.

И в днешни дни на територията на Венето дел Каранто има още стари винарни от римско време. Точно в тези земи, в далечната 1962 год. започва  историята на вината Paladin. История с ароматите на близките Преалпи и Адриатическо море, разказана от сенките на великолепна изба.

С половин век опит на раменете си и жива, страстна връзка със своята територия, винарна Паладин е синоним на енологично творчество, което се предава и обновява от баща на син, на рядка способност да изразява най-добре характера на вината чрез строги процеси на винификация.


* Вера Италия ООД е официален представител и дистрибутор на винарна Casa Paladin за България. Ако желаете да предлагате прекрасните им вина може да се свържете с нас за персонална оферта

Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Casa Paladin
Регион Венето – Италия
Реколта 2021
Количествено съдържание 750ml
Алергени Сулфити 90 mg/l (с -40% по-малко от разрешения максимум)
Цвят Сламеножълт със златисти отражения
Аромат Ароматите варират от деликатният дъх на бяла праскова идващи от Шардонето, до по-решителните флорални и цитрусови нотки на Совиньон Блан.
Вкус Вкусът определено е обгръщащ, сух и дълготраен, което позволява поддържането на слабата сладост, дължаща се на добре узрялото грозде Шардоне.
Сорт грозде Шардоне и Совиньон Блан
Алкохолно съдържание 12.5%
Киселинност 6,5
Остатъчна захар 15 g / l
Температура на сервиране 6° - 8°С
Техника на Производство След прибирането на реколтата, двете разновидности грозде се винифицират отделно: Шардонето следва бавна ферментация, при ниски температури за повишаване на минералните нотки и свежест. Совиньон Блан, в края на алкохолната ферментация се подлага на рязко намаляване на температурата. По този начин се спира ферментацията с цел запазване на леката остатъчна захар. Следва усъвършенстване на дрождите в продължение на няколко месеца в стоманени резервоари, при контролирани температури. Накрая двете вина се смесват с ароматни нотки, които придават на вино Pralis плътен вкус и приятна мекота.
Съвети на Винаря Това със сигурност е вино, както за аперитив, така и като придружаващо питие по време на хранене. Отлично с пресни и ароматизирани с подправки сирена. Отлежали прошута, шунки, салами, деликатни ризота и риба.

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()