лв.
Italian | Bulgarian | English |

Nero d’Avola Sicilia DOC 750 ml - Tenuta Sallier de la Tour - Tasca d'Almerita – Неро Д'Авола

10300

24.90лв.

Над 110лв доставката е безплатна.

Описание

Nero d'Avola - Червено, Сухо Негазирано Вино, буквално преведено - Черно Дяволско вино, е най-характерният вид сицилянско вино. Това е чист сорт с характерен плодов аромат и плътна структура. 

Това, което сме избрали за вас е представител на една от най-добрите сицилянски винарни - тази на Tasca del Almerita. То е разновидност с дълга история, дори и да е оценено и въведено пред почитателите и широката общественост само преди няколко години. За кратко време  достига престижни нива не само в родината си, Сицилия, но и в останалата част на Италия и в света. Произвежда се с голяма страст, ниски добиви на лозето, като по този начин се гарантира реколта с високо качество и концентрация. Изборът да отлежава отчасти в дърво, (30 % в дървени, френски бъчви) отчасти в стомана позволява да се комбинират свежите, плодови нотки на младо вино, с аромати на подправки и женско биле.  Nero d’Avola DOC Tenuta Sallier de La Tour e изключително елегантен представител на сорта си. Има отлични показатели и добър еволюционен потенциал във времето.

Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Tenuta Sallier de La Tour, Tasca d'Almerita
Регион Сицилия – Италия
Реколта 2019
Количествено съдържание 750ml
Алергени Сулфити
Цвят Интензивно рубинено-червен
Аромат Типичният аромат на Nero d'Avola, с нотки на червени плодове, сливи и вишни. Усеща се също лекият аромат на ванилия и кокос от отлежаването му в дървени бъчви.
Вкус Сух с явни, но меки танини и добра структура.
Сорт грозде 100% Неро д' Авола
Алкохолно съдържание 13 %
Температура на сервиране 16/18 °C
Съвети на Винаря Перфектено през цялото време на хранене. Подходящо да придружава бели и червени меса, както и среднотлежали сирена. Опитайте с класическа сицилианска кухня.

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()