лв.
Italian | Bulgarian | English |

Lambrusco Giuseppe Verdi 2020 IGP 750 ml- Cantina Ceci - Ламбруско

7294

21.99лв.
  • Бранд: Cantina Soave
  • Код: VIN750LAMB-CECI
  • Изчерпано

Над 110лв доставката е безплатна.

Описание

Ламбруско Газирано Червено Вино

Историята на винарна Ceci - Чечи датира още от далечната 1938г., когато бащата Отело Чечи отваря местна механа, където предлага на клиентите си вино собствено производство, от местен тип грозде - Ламбруско. Синовете му са много по-привлечени от винарството, отколкото от ресторантьорството. Изоставят ресторанта и се отдават само на производство на вино. Днес Cantina Ceci e може би най-важният производител на известното в цял свят, газирано, червено вино Lambrusco.

Любопитно за това вино е, че най-вероятно от този вид грозде са се създали първите вина в историята. Преди да започне масово производство сорта лоза всъщност е бил диворастящ. Намерил е своя перфектен абитат в зоната на Модена в Емилия Романя и от там произлизат най-качествените Ламбруски. Виното е много характерно и пивко. Всъщност е най-продаваното италианско вино, както в Италия, така и по света. За любителите на пенливи, червени вина то е просто перфектно.Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Cantine CECI S.P.A.
Регион Емилия Романя - Италия
Реколта 2020
Количествено съдържание 750ml
Алергени Сулфити
Цвят Интензивен лилавочервен. Обърнете внимание на красивата висока и устойчива пяна.
Аромат Нотки на червени плодове с умерена сладост и склонност към свежест, като мараска, ягоди и малини. Усещане за цъфнали цветя, с нотки на здравец и роза.
Вкус Свеж и топъл, перфектно балансиран добър вкус. На небцето се усеща неподражаемият вкус на Ламбруско, който всечки опитал разпознава безпогрешно.
Сорт грозде 100% Ламбруско
Алкохолно съдържание 11%
Температура на сервиране 8° - 10°
Съвети на Винаря

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()