лв.
Italian | Bulgarian | English |

Amarone della Valpolicella Casa Lupo 2015 DOCG 750 ml – Casa Paladin 1962 - Амароне

6607

79.90лв.
  • Бранд: Cantina Soave
  • Код: PALADIN750AMARONE
  • В наличност

Над 110лв доставката е безплатна.

Описание

Всеки любител на хубаво вино има своите предпочитания за вид грозде и тип вино. Амароне определено е нашето и като вкус и като аромат и като структура, в Casa Lupo се влюбихме веднага.

Amarone della Valpolicella DOCG  (Контролирано и Гарантирано Наименование за Произход) е родено в богата на история територия. Между древни крепости и патрициански вили. Заради плътността и мекотата си то е много търсено и ценено. За да се получи невероятният му аромат, внимателно подбраните, набрани ръчно, гроздови зърна се остававят да узреят поне няколко месеца преди да започне извличането на самото вино и поставянето му в дървени бъчви за по нататъчно отлежаване.

Casa Paladin е нашият избор на италианска изба, която искаме да предложим на клиентите ни в България. Този избор ни струваше доста проучвания и дегустации ;). Паладин имат много богат асортимент и 3 фамилни винарни в: Тоскана, Венето и Франчакорта. Няма да навлизам в подробности как въобще не ни беше лесно след опитване на десетото вино, а нямаше такова, което да не ни хареса. Тези, които избрахме за начало, са ни фаворити като цена и качество. Опитайте ги и вие. Убедена съм, че ще се влюбите в тях точно като нас.

И в днешни дни на територията на Венето дел Каранто има още стари винарни от римско време. Точно в тези земи, в далечната 1962 год. започва  историята на вината Paladin. История с ароматите на близките Преалпи и Адриатическо море, разказана от сенките на великолепна изба.

С половин век опит на раменете си и жива, страстна връзка със своята територия, винарна Паладин е синоним на енологично творчество, което се предава и обновява от баща на син, на рядка способност да изразява най-добре характера на вината чрез строги процеси на винификация.


* Вера Италия ООД е официален представител и дистрибутор на винарна Casa Paladin за България. Ако желаете да предлагате прекрасните им вина може да се свържете с нас за персонална оферта

Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Casa Paladin
Регион Венето - Италия
Реколта 2015
Количествено съдържание 750ml
Алергени Сулфити
Цвят Интензивен рубинен с пурпурен отенък
Аромат Открояващи се нотки на узрели червени плодве, горски плодове като касис, боровинки, вишни и конфитюри с финален букет от пикантни аромати на ванилия.
Вкус Богат, изискан, елегантен вкус на изключително, добре структурирано вино.
Сорт грозде Корвина 65%, Корвиноне 15%, Рондинела 10%, други видове лозя 10%
PH Параметър 3,49
Алкохолно съдържание 16%
Киселинност 6,2
Остатъчна захар 8,1 g/l
Температура на сервиране 18°
Техника на Производство Към края на септември, когато е напълно узряло, гроздето се събира ръчно като внималено се сортира и поставя в дървени касетки. Остава така, в плодова изба, до декември / януари. Загубата на вода, следствие на периода на сушене, благоприятства концентрацията на всички ценни съставки на гроздето. Ферментацията и мацерацията протичат в малки стоманени вани; последвани от окончателна ферментация и отлежаване в дъбови бъчви от 500/1000 lt, където новото вино отлежава за около 18-24 месеца. Амаронето се доизгражда допълнително в бутилка, докато достигне оптимална си зрялост за консумация.
Съвети на Винаря Amarone се съчетава перфектно с традиционни месни ястия като задушени меса, яхнии, дивеч и отлежали сирена. Отлично е и като вино за медитация.

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()