лв.
Italian | Bulgarian | English |

Barolo Bricco dei Guazzi 2017 DOCG 750ml - Tenuta Bricco dei Guazzi – Бароло

3363

124.95лв.

Над 110лв доставката е безплатна.

Описание

Bricco dei Guazzi Barolo, изключително вино, което дължи славата си на една също толкова необикновена жена: Джулия Фалети, маркиза на Бароло. Именно тя допринася за раждането на модерното Бароло и неговото разпространение. Елегантно вино, което идва от гроздето Nebbiolo от няколко града в Langhe: кралят на пиемонтските вина. Червено вино, което се развива с годините и което с времето поддържа и обогатява целия си чар.

Бароло е Червено, Сухо Негазирано Вино. Създава от 100% сорт грозде Nebbiolo, което обаче трябва да произлиза само от 11 пиемонтски общини. В производството му има строго регулирани правила: то трябва да отлежава най-малко 38 месеца, от които поне18 задължително в дървени бъчви.

"Vinum regum, rex vinorum". Това е виното на царете и цар на вината. Векове наред това е изразът, който придружава Barolo, едно от най-известните червени вина в Италия и по света: тук е неговата история и основните му характеристики.

Както се досещате Небиоло, от което се прави Бароло е древен сорт вино отглеждан в Пиомонт - Северна Италия. Заслугата Barolo да стане толкова качествено и известно вино е на маркиза Жулиет Колберт. Първоначално то е зреело на открито и поради това било леко газирано. Тя наредила да построят подземни изби, където виното да отлежава спокойно и бавно. За първи път такова било поднесено на нейната сватба с Карло Танкреди Фалети от Бароло. Всички били очаровани и мълвата стигнала до крал Карло Алберто и той изпратил писмо, в което попитал маркизата защо все още не е опитвал нейното вино. След няколко дни жителите на Торино остават изумени от гледката на множество каруци с вино отправени към двореца на краля. Бутилките били точно 325 за всеки ден от годината, без периода за пости. Краля и придворните му било очаровани, както от жеста, така и от самото вино.

Бароло дължи името и качествата си на богатата на минерални соли почва, уникалният климат в зоната и на Маркиза Жулиет Колберт, която продължила да усъвършенства сорта. Повикала известен френски енолог и с него успяват да превърнат едно сладникаво, газирано вино в шедьовър. 

Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Tenuta Bricco dei Guazzi
Регион Пиемонт - Италия
Реколта 2017
Количествено съдържание 750ml
Съхранение Съхранение: 20 години или повече, в зависимост от реколтата; Препоръчително е бутилките да се съхраняват в хоризонтално положение, на хладно и сухо място
Алергени Сулфити
Цвят Barolo е вино с подчертан гранатено-червен цвят с брилянтни рубинени отенъци и с оранжеви отражения с напредъка на стареенето.
Аромат Добре дефинирани и интензивни аромати на червени плодове, прецъфтяла роза и подправки.
Вкус Barolo е силно вино, със забележителна устойчивост на вкуса - сух, плътен и пълноценен. Един перфектен баланс между киселинните и танинните компоненти. Съчетанието от консистентност и копринена мекота гарантират дълготраен послевкус.
Сорт грозде 100% Небиоло
Алкохолно съдържание 14 %
Температура на сервиране 16° - 18°
Съвети на Винаря Най-традиционните комбинации са тези със солени ястия, приготвени на базата на червено месо, като печено месо, задушено месо, дивеч, но също и силно зрели сирена и ароматизирани храни, като трюфели. Не всеки знае обаче, че освен като придружител на ястия това вино се използва и при медитация. Barolo също е отлично със сухи десерти, бисквити и качамак.

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()