лв.
Italian | Bulgarian | English |

Amaro Montenegro Амаро Монтенегро 700 ml - Montenegro da 1885

1264

49.99лв.
  • Бранд: Stok s.r.l.
  • Код: VIN700-MONTENEGRO
  • В наличност

Над 110лв доставката е безплатна.

Описание

Амарите са традиционно нагарчащи ликьори от билки, изключително ценени и консумирани в Италия, а Монтенегро е един от най-добрите и обичани от поколения италианци. Тази напитка обикновено се консумират след хранене, защото съчетанието на екстракти от билки и алкохол много помага на храносмилането.

Рецептата на Amaro Montenegro включва използването на 40 ароматни билки и сложен процес на екстракция и смесване, които правят продукта уникален и неподражаем. Именно за да предпази рецептата от имитации, основателят Станислао Кобианки пази оригинала, собственоръчно преписан, в сейф. От подбора на суровината, през извличането, до "смесването" е дълъг и сложен път, чиито етапи се следват от поколения. Дори днес съставките, дозите и производствените процеси са едни и същи, ревниво пазени в компанията от много малко хора, включително главния билкар, който има задачата да проверява дали всяка стъпка се извършва по майсторски начин, в съответствие с оригиналната рецепта, създадена от Станислао Кобианки.

Нека проследим това завладяващо пътешествие...

Станислао Кобианки е роден през 1862 г. Горд и страстен млад мъж алхимик, той се противопоставя от религиозното образование, наложено му от семейство, което иска да го направи свещеник. Той следва инстинкта си и още тийнейджър се качва на търговски кораб в търсене на приключения. Откриването на необичайни ботанически видове го впечатляват изключително много и завръщайки се в Италия, той решава да се посвети на приготвянето на ликьори и еликсири. Така през 1885 г., след 4 годишни сложни експерименти създава формулата за Amaro Montenegro  и основава

парната дестилерия Cobianchi Stanislao.

Първоначално амарото е носело името Elisir Lungavita (Еликсир Дълък живот)  и получава

веднага забележителни награди.Само единадесет години по-късно, по повод сватбата на чаровницата

Принцеса Елена от Черна гора с принц Виторио Емануеле III, Станислао решава да посвети своя еликсир на тази кралска фигура и променя името на Amaro Montenegro..

Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Montenegro S.r.l.
Регион Болоня - Италия
Количествено съдържание 700 ml
Алергени Сулфити
Съставки В тайната рецепта на Amaro Montenegro са избрани 40 специални ароматни билки, подправки, сушени плодове, корени, семена, кори, цитрусови кори, коренища, цветя и дървета от четирите краища на света.
Цвят Кехлибарено и блестящо, с деликатни махагонови отблясъци по външните ръбове.
Аромат Цитрусов вход с голяма сложност. Сладките и горчиви портокали отстъпват място на загатки на кедър и мандарина.Тревистата жилка на майорана и мащерка е нежно успокоена от пикантните балсамови хармонии на тамян и евкалипт. Препечените еволюции завършват елегантентно на подраст и минерали.
Вкус Мек и копринен със задоволителен баланс между сладки и горчиви усещания. Неговата балансирана сладост се смесва с останалите компоненти, избледнявайки в приятно горчив финал.
Алкохолно съдържание 23 % vol
Съвети на Винаря Amaro Montenegro е толкова сложен и пълен от сетивна гледна точка, че е подходящ за различни начини на консумация: перфектено след хранене, чисто или с лед, или като идеална съставка за преразглеждане на класическите коктейли и предлагане на иновативни миксове.

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()