лв.
Italian | Bulgarian | English |

Кафе на Зърна Excelsior Spirit of India 100% Арабика 1000 g - Torrefazione Caffè Excelsior 1966

2163

56.99лв.

Над 110лв доставката е безплатна.

Етикети: Кафе

Описание

Дух от Индия е Кафе с индийски произход, отглеждано в регионите Mysore, Coorg и Chikmagalur. То е 100% смес от Арабика. Има изтънчен аромат, с подчертани характеристики, напомнящи мед, ванилия, какао. С балансирано, елегантно, умерено интензивно тяло. Вкусът е сладък, пълен, приятно кисел, с цитрусови и леко пикантни нотки. Финият послевкус подчертава характерния вкус на черен шоколад. Това е кафе за големи ценители, което ще задоволи и най-взискателните вкусове.

Тези от вас, които ни познават и са опитвали нашите продукти знаят, че винаги избираме качеството пред цената. Exsсesior (името означва: все по-нагоре) е марка кафе непозната в България. Ние решихме да ,,рискуваме'' с нея най-вече, защото на нас самите техните продукти и коректност страшно, много ни допадат. Това е семейна, занаятчийска пекарна за кафе, която съществува вече 50 години. Когато си малък производител единственият начин да се задържиш на пазара е да предлагаш безкомпромисно качество. Екселсиор го правят с много старание и отдаденост като ползват подбрани сортове кафе от най-добрите стопанства за кафе в света. Друг техен специалитет са смесите, които правят, а те са строго секретни. Дори, когато кафето е 100% Арабика то пак е смес от сортове Арабика от няколко континента. Това прави техните видове кафе уникални.

Excelsior не ползват виетнамско кафе (което е значително по-евтино) за смесите си, тъй като качеството му не отговаря на високите стандарти, които си налагат.

Всички знаем, че след качеството на зърната и сортове кафе, най-важно е печенето. Torrefazione Caffè Excelsior 1966 (Пекарна на Кафе Екселсиор) въпреки, че с годините се разраства и произвежда по-големи количества, не избира леснияt и по-рентабилен път на така нареченото ТУРБО изпичане, което се ползва масово от големите фирми. Техният метод си остава традиционален, занаятчийски - бавно, контролирано печене с постоянен човешки контрол от Майстор пекар на кафе. Тази процедура отнема двойно повече време от обикновено ползваната, но гарантира незаменимо качество и аромат на крайния продукт.

Друга важна особеност на тази марка кафе е константноста на вкусовите му качества. Работейки с два основни сорта Арабика и Робуста, произлизащи от 18 страни производителки, им позволява да правят секретните си смеси така, че вкусът на даден вид кафе да е винаги един и същ.

Всеки един вкус кафе, който ви предлагаме е различен и уникален. Намерете вашият. Изберете нас и Екселсиор и винаги ще пиете качествено, силно, ароматно и вкусно кафе.

Екипът на Вера Италия

* Вера Италия е официален представител и дистрибутор на кафе Excelsior в България

* Ако сте собственик на заведение или искате да предлагате кафе Excelsior в магазина си, свържете се с нас за да ви направим персонална оферта.

Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Torrefazione Caffè Excelsior s.r.l.
Произход Пиемонт - Италия
Количествено съдържание 1000 g
Съставки Кафе на зърна - 100% Арабика
Вкус Вкусът е сладък, пълен, приятно кисел, с цитрусови и леко пикантни нотки

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()