лв.
Italian | Bulgarian | English |

Мортадела с Шам Фъстък Fiorita 100 g - Terre Ducali Parma

22795

3.90лв.

Опции

Над 110лв доставката е безплатна.

Етикети: Деликатеси

Описание

* ВАЖНО:Всички наши сирена и колбаси се вземат от куриер в 18.00 ч. всяка вечер. Пътуват с охладител, които гарантира свежестта им поне 24 часа, за това ако нямате възможност да ги вземете сутринта на следващия ден, моля уведомете ни предварително за да не пускаме поръчката ви в този ден.

Мортадела Фиорита на Terre Ducali е повече от чудесен представител на един от най-древните колбаси в Италия. Както знаете този салам има незабравим и безпогрешно разпзнаваем вкус и аромат. С леко неудобство мога да си призная, че до скоро не уважавах особено този колбас, докато не разбрах, че има огромно значение каква Мортадела ще опиташ и на кой производител.
Нашите партньори от Terre Ducali, изпращайки ни от тяхната Mortadella Fiorita с Шам фъстък, бързо промениха мнението ни. Много ни хареса и решихме да я добавим към асортимента си. Надяваме се и вие да я опитате и оцените.

Малко любопитни факти:
Оказва се, че Мортадела има многовековна и интересна история. Италианците се шегуват, че това е колбас, който винаги го е имало, защото е един от първите такива. Следите за него датират още от I век от н.е.: В Археологическия музей на Болоня има римска стела, която изобразява от едната страна прасета изведени на паша, ​​а от другата хаванче с точилка. Древният „ферцимен миртатум“ (сегашната мортадела) всъщност се приготвяла от свинско месо, намачкано в хаванче, което след това се е сварявало и е ароматизирало с подправки и мирта.
Името и вероятно произлиза от латинския термин "mortarium", което представлява съд, в който древните аптекари и готвачи намачквали лекарства, билки или храна - хаванче.
Друг интересн факт е, че в древността този деликатесен салам е бил привилегия само на богатите  и струвал 3 пъти повече от Прошутото например. Бъдейки толкова известен, благородници от всички крайща пътували специално до Болоня за да го опитат.
Мортадела е  може би първият италиански колбас, който бил толкова ценен, че имал и гаранция. Още през 600 година компетентните органи постановили, че тя може да бъде произвеждана само в Болоня, само от определени майстори колбасари и маркирана със специален восъчен печат. 
Днес този деликатесен колбас се приготвя от ситно смляно свинско месо и 1 сантиметрови кубчета сланина от гърлото на прасето. Следва бавно варене, в специални за целта печки на температура от 70°.

* Директен внос от  Terre Ducali Parma

* Може да изберете желания грамаж от менюто под продукта

* Предлагаме я на парчета. Опакована е с вакуум, в защитена среда.

* Без млечни деривати


Prosciuttificio San Michele s.r.l. (фабрика за прошути и салами Сан Микеле), от която е част и Тере Дукали, е създадена през 1975 г. Намира се в сърцето на типичната зона за производство на Прошути в Парма - Северна Италия и днес е сред най-динамичните компании, опериращи в сектора на сушено месо на провинция Парма. Това са производители, които обръщат голямо внимание на аспектите, присъщи на зачитането на околната среда, на правилата за хигиенно-санитарен самоконтрол, на здравословния аспект на съставките, на екологичната устойчивост на опаковките, на проследяемостта и веригата на доставки. За това свидетелстват престижните сертификати извоювани през годините и са основните фактори за утвърждаването и растежа на компанията.

Terre Ducali притежават ферма за отглеждане на свине със затворен цикъл на производство (татуировка PR026) и собствено производство на фуражи. От години имат програма за подбор, контрол и тестване на всички аспекти, които включват хранене и растеж на животно, съчетано с опита и традицията на обработката. Това им позволява да предлагат на своите клиенти комплексна гама от висококачествени, типични колбаси и Прошута.

Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Prosciuttificio San Michele s.r.l.
Произход Парма - Италия
Съхранение Да се съхранява при max + 4 ° C.
Алергени Без глутен. Без лактоза.
Съставки Свинско месо, свинско шкембе, сол, нишесте, шам-фъстък, стабилизатор E452, сахароза, подправки, подобрител на вкуса E621,натурални аромати,антиоксидант E301, консервант E250
Вид Опаковка Вакуум
Аромат Специфичен, приятен, хармоничен и непoвторим
Вкус Типичен и разпознаваем, характерен за италианската Мортадела
Съвети на Кулинаря

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()