лв.
Italian | Bulgarian | English |

Отлежал Дресинг от Ябълка с Балсамов Оцет от Модена IGP 250 ml - ReModena

7712

29.50лв.
  • Бранд: Galletti
  • Код: AMO250ACE-INV-MEL
  • В наличност

Над 110лв доставката е безплатна.

Етикети: Оцет, Деликатеси

ОписаниеБалсамовият оцет, наред със зехтина, е един истински символ на италианската кухня. Той не е просто подправка, в античноста се е смятал за лек на всички болести. Днес знаем повече, но не можем да отречем неговите наистина полезни качества. Той е антиоксидант, богат е на минерали, магнезий и калций. Има стягащ и дезинфектиращ ефект, помага за храносмилането и създава усещане за ситост. Регулира  кръвната захар. В заключение може да се каже, че той е продукт, от който нашият организъм може да има само полза.
Добива се при варене на узряло грозде, което в последствие се оставя на бавна, естествена ферментация без добавяне на никакви ароматизатори и оцветители. Отлежава в дървени бъчви за различни периоди от време, което определя и неговата себестйност.
 
Препоръката е само да се избере качествен балсамов оцет. Важното е да се пазим от имитации и да заложим на истински продукт, произведен единствено в Модена - Италия, и носещ индикацията  I.G.P. ( Защитено географско указание ).

Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител ReModena - Aceti srl
Произход Модена - Италия
Количествено съдържание 250 ml
Съставки Ябълков сок (50%), гроздова мъст, винен оцет, балсамов оцет от Модена 1% (варена гроздова мъст, винен оцет).
Цвят Тъмно кафяв, плътен и лъскав
Аромат Специфично приятен и сложен, с хармонична киселинност
Вкус Балансиран, разпознаваем, сладко - кисел
Съвети на Кулинаря За овкусяване на салати и зеленчуци, приготвяне на дресинги, сосове и маринати. Понякога може да се капнат няколко капки върху по - отлежали сирена и плодови салати.

Коментари (0)

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Facebook Comments ()