лв.
Italian | Bulgarian | English |

Мостарда от Кремона със Смесени Плодове Пикантна 380 g - A. Fieschi 1867

20346

17.99лв.

Над 110лв доставката е безплатна.

Етикети: Деликатеси

Описание

Аугусто Фиески е страстен ценител на гастрономическите традиции на Кремона - Северна Италия. Още в далечната 1867 година сенейството започва занаятчийско производство на тороне (нуга), мостарда (горчица от плодове), сладкиши и специализирани сладка. Използва единствено и само най-висококачествени суровини. Неизменното за близо два века качество и вкус, са признати и ценени в цяла Европа. Името Фиески е станало с годините нарицателно за качество.

Малко история:  Мостардата от Кремона е една световно известна подправка, за която има данни още в 37 г. сл.н.е. .Била е привилегия за крале и благородници.Данни за Мостардата от плодове намираме за първи път  в “De Rustica” (книга на Марко Теренцио Вароне в 37г сл.н.е.,  която илюстрира важността на зeмеделието). Появява се отново в 1475г в “De honesta voluptate et valetudine” ,  колекция от гастрономически рецепти на Бартоломео Саки от Кремона. 

В последствие, през 1533 г,  бъдещата кралица на Франция, Катерина де Медичи,  въвежда Мостардата от Кремона в кралския двор, което е описано в “Il cuoco reale e il contadino” (кралския готвач и замеделеца) от 1780г.

Какво е Мостарда?  Този “сос” със сладък и пикантен вкус е произведен по древна, традиционна рецепта от Кремона. За неговата направа се използва смес от плодове, внимателно подбрани от най-плодотворните италиански зони за производство. Плодовете се овкусяват, като се заливат със сироп от захар и ароматен сос от синапено олио. 

Да се отбележи, че както всички храни, приготвени с олио от синап, характерният пикантен вкус при дегустиране в началото, постепенно изчезва.

Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител A.Fieschi
Произход Кремона - Италия
Количествено съдържание 380 g
Алергени в производствената среда Може да съдържа следи от фъстъци и други ядки
Съставки Микс от плодове в различно съотношение (смокини, бели круши, праскови, кайсии, череши, мандарини, захар, сироп от глюкоза). Оцветител : Е127 (череши). Консерванти: калиев сорбат E202, сироп от глюкоза и аромат от синап. Може да съдържа като остатък следи от серен диоксид Е220 в минимални количества.
Вкус Наситената първоначална пикантност - бързо отшумява
Съвети на Кулинаря На плодовата мостарда от Кремона може да се насладите във всички сезони, защото успява да превърне всяка порция от сирена, кашкавали, салами и меса в изискано ястие, богато на вкус и аромат. В Кремона и цяла Италия е неизменен придружител на всички гозби от варени меса.

Коментари (1)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()