лв.
Italian | Bulgarian | English |

Каперси с Дръжки в Оцет 290 g - Fratelli Amoretti di Lorenzo

7787

14.60лв.

Над 110лв доставката е безплатна.

Етикети: Деликатеси

Описание

Каперсите с дръжки са много ефектни за украса и овкусяване на безброй ястия и мезета. Подходящи са за директна консумация като аперитив към вино или твърд алкохол.

Каперсът Capparis spinosa L. е широко разпространен и култивиран от древни времена в Средиземноморския басейн, съдържа много витамини и минерални соли, но изглежда също така има диуретични и защитни свойства за кръвоносните съдове.

Това е качествен  и внимателно приготвен продукт.

Ароматните свойства на каперсите, които всички добре познаваме, се съдържат в цветните пъпки. Каперсите се използват при готвене заради характерния им вкус. Но полезните им свойства надхвърлят органолептичните характеристики. Каперсите имат някои вещества, считани за много полезни от билкова гледна точка. 

Всъщност те са богати на кверцетин, вещество, което ги прави особено активни по отношение на техните диуретични свойства. Консумацията на каперси е полезна за защита на кръвоносните съдове. Те имат лечебни свойства при хемороиди, разширени вени и подагра. Съдържат витамин А, витамин С и витамини от група В. Те са богати на минерални соли като калций, калий, желязо и фосфор.

Каперсите са естествено средство за лечение на алергии. Изследователи от университета в Катания наскоро откриха това. Експертите всъщност подчертаха висока сила на каперсите в защитата на тялото от алергени, като цветен прашец, прах, храни и химични агенти. Поради това активните съставки на каперсите се използват за получаване на лекарство, способно да намали симптомите на най-често срещаните алергии, заедно с маслинови листа, касис и корен от женско биле. В допълнение, кората на корените на каперсите има стягащи и спазмолитични свойства. И накрая, каперсите стимулират апетита, но и храносмилането.


Компанията Fratelli Amoretti di Lorenzo е основана през 1922 г.от семейство Amoretti, сега седалището им е в Chiusavecchia.

Заобиколено от буйни маслинови горички, тяхното производство съхранява традициите, свързани с качеството и автентичността на продуктите, като непрекъснато се занимава и с иновации.

Страстта и опита, предадени на поколенията, позволяват на компанията да консолидира качеството на процеса на създаване, като предлага на своите клиенти богат избор от продукти. Благодарение на неизменното и безкомпромисно качество, което предлагат, те са едни от най-уважаваните производитела на маслинови масла.

Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Fratelli Amoretti di Lorenzo
Произход Лигурия / Империя - Италия
Количествено съдържание 290 g
Съставки Каперси с дръжки, вода, винен оцет (съдържа сулфити), сол
Вкус Вкусът на маслините Таджиаска е сладък и балансиран, с лек горчив нюанс.

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()