лв.
Italian | Bulgarian | English |

Екстра Върджин Зехтин EVO от Маслини Таджаска Нефилтриран 750 ml - Fratelli Amoretti di Lorenzo

6115

41.95лв.

Над 110лв доставката е безплатна.

Етикети: Деликатеси

Описание

Екстра Върджин Зехтин от 100% Маслини Таджаска Нефилтриран.

Маслиново масло, получено само от студено пресоване на маслини Monocultivar Taggiasca, отглеждани в района на Ривиера ди Поненте - Лигурия. След като бъдат обрани те пристигат направо в маслобойната на Fratelli Amoretti di Lorenzo и се обработват още същия ден.

Опаковането на бутилката в алуминиева хартия се извършва внимателно на ръка и гарантира защитата на зехтина от процеси на окисляване и стареене, причинени от излагането на продукта на светлина и гарантира неговите органолептични качества непроменени.


Маслина Таджаска - Кралицата на Лигурия:

Това е типичен сорт от Западна Лигурия, по-специално за района на Империя. Благодарение на перфектната комбинация от почва, вода и климат, тук маслината Taggiasca изразява целия си характер, което я прави един от най-известните и ценени сортове в света.

Малки, удължени, с тънка кожа и безброй нюанси. Този сорт има уникален външен вид и несъмнен вкус, които ги правят сред най-предпочитаните.

Тези дребни, но изключително вкусни маслини имат многовековна история. 

Пристигат в Италия благодарение на монасите от Сан Коломбано, идващи от манастирския остров Лерин, в южната част на Франция (Прованс). В края на 7 и началото на 8 век те построяват своя манастир в долината Аржентина. Всъщност името на този сорт произлиза от Таджия, градът, в който са се заселили монасите.

През следващите векове присадките от маслини Таджаска се разпространяват в цяла Италия, но основните най-добри култури са (и остават) концентрирани по Лигурийската Ривиера ди Поненте, по-специално в провинция Империя, където микроклиматичните характеристики на района са направили маслината Таджиаска наистина неподражаем продукт..

Опитайте ги и вие!


Компанията Fratelli Amoretti di Lorenzo е основана през 1922 г.от семейство Amoretti, сега седалището им е в Chiusavecchia.

Заобиколено от буйни маслинови горички, тяхното производство съхранява традициите, свързани с качеството и автентичността на продуктите, като непрекъснато се занимава и с иновации.

Страстта и опита, предадени на поколенията, позволяват на компанията да консолидира качеството на процеса на създаване, като предлага на своите клиенти богат избор от продукти. Благодарение на неизменното и безкомпромисно качество, което предлагат, те са едни от най-уважаваните производитела на маслинови масла.

Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Fratelli Amoretti di Lorenzo
Произход Лигурия / Империя - Италия
Количествено съдържание 750 g
Съставки 100% Италианско, Студено пресовано маслиново масло само от Маслини Таджаска.
Цвят Жълто - златисто зелено.
Аромат Аромат на сладък бадем и сушени плодове.
Вкус Сладко плодов, фино ароматен, деликатен и балансиран.
Съвети на Кулинаря Подходящ за дресинги, бяло месо, риба, варени или сурови зеленчуци, за приготвяне на десерти, но БЕЗ термична обработка.

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()