лв.
Italian | Bulgarian | English |

Екстра Върджин Зехтин EVO от Маслини Таджаска 750 ml Алуминиева Бутилка - Fratelli Amoretti di Lorenzo

7441

43.95лв.

Над 110лв доставката е безплатна.

Етикети: Деликатеси

Описание

Екстра Върджин Зехтин от 100% Маслини Таджаска в Алуминиева Бутилка, Филтриран.

Маслиново масло, получено само от студено пресоване на маслини Monocultivar Taggiasca, отглеждани в района на Ривиера ди Поненте - Лигурия. След като бъдат обрани те пристигат направо в маслобойната на Fratelli Amoretti di Lorenzo и се обработват още същия ден.

Алуминиевата бутилка, освен че може да бъде използвана многократно за домашни нужди, гарантира защитата на зехтина от процеси на окисляване и стареене, причинени от излагането на продукта на светлина и гарантира неговите органолептични качества непроменени.

* Бутилката не е чуплива и може да бъде напълно се рециклирана.


Маслина Таджаска - Кралицата на Лигурия:

Това е типичен сорт от Западна Лигурия, по-специално за района на Империя. Благодарение на перфектната комбинация от почва, вода и климат, тук маслината Taggiasca изразява целия си характер, което я прави един от най-известните и ценени сортове в света.

Малки, удължени, с тънка кожа и безброй нюанси. Този сорт има уникален външен вид и несъмнен вкус, които ги правят сред най-предпочитаните.

Тези дребни, но изключително вкусни маслини имат многовековна история. 

Пристигат в Италия благодарение на монасите от Сан Коломбано, идващи от манастирския остров Лерин, в южната част на Франция (Прованс). В края на 7 и началото на 8 век те построяват своя манастир в долината Аржентина. Всъщност името на този сорт произлиза от Таджия, градът, в който са се заселили монасите.

През следващите векове присадките от маслини Таджаска се разпространяват в цяла Италия, но основните най-добри култури са (и остават) концентрирани по Лигурийската Ривиера ди Поненте, по-специално в провинция Империя, където микроклиматичните характеристики на района са направили маслината Таджиаска наистина неподражаем продукт..

Опитайте ги и вие!


Компанията Fratelli Amoretti di Lorenzo е основана през 1922 г.от семейство Amoretti, сега седалището им е в Chiusavecchia.

Заобиколено от буйни маслинови горички, тяхното производство съхранява традициите, свързани с качеството и автентичността на продуктите, като непрекъснато се занимава и с иновации.

Страстта и опита, предадени на поколенията, позволяват на компанията да консолидира качеството на процеса на създаване, като предлага на своите клиенти богат избор от продукти. Благодарение на неизменното и безкомпромисно качество, което предлагат, те са едни от най-уважаваните производитела на маслинови масла.

Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Fratelli Amoretti di Lorenzo
Произход Лигурия / Империя - Италия
Количествено съдържание 750 g
Съставки 100% Италианско, Студено пресовано маслиново масло само от Маслини Таджаска.
Цвят Жълто - златисто зелено.
Аромат Аромат на сладък бадем и сушени плодове.
Вкус Сладко плодов, фино ароматен, деликатен и балансиран.
Съвети на Кулинаря Подходящ за салати, дресинги, бяло месо, риба, варени или сурови зеленчуци, за приготвяне на десерти и термична обработка.

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()