лв.
Italian | Bulgarian | English |

Zampone - Зампоне Модена IGP Gluten Free 1000 g - Palmieri

9367

29.90лв.

Над 110лв доставката е безплатна.

Етикети: Деликатеси

Описание

Зампоне Модена IGP (защитено географско наименоваание) от 1кг. на Palmieri е създадено по семейна рецепта. За направата му се използват едни от най-вкусните части на прасето. Пълнежа на прясната кожичка от крачето се състой от бузите, главата, плешката и опашката. Всичко това е едро смляно и овкусено с различни, натурални подправки и аромати. След като се напълни то се вари бавно на пара. Така приготвено свинското краче се консервира и придобива неповторим аромат и вкус.
Зампоне от Модена - този така вкусен и известен специалитет всъщност има малко тъжна история:
Той бил създаден в далечната 1511 год. По това време войските на Папа Джулио II от Ровере обсаждат градчето Мирандола. То се намира много близо до Модена и било родно място на Джовани Пико, верен съюзник на Франция. В края на обсадата местните хора били много изгладнели. Останали им само прасета. Да не ги заколят било престъпление. Това означавало да ги дадът на следващият узурпатор, който вече бил пред портите им. Гениалната идея дошла на един от главните готвачи на Пико дела Мирандола. Той предложил, след като прасетата се заколят да се отдели най-хубавото месо и да се скрие в кожата на свинските крачета. По този начин нямало да гние и можело да се готви в последствие.
Така се родило Зампоне. Неговата оригинална форма и вкус му донесла много слава с годините. Днес този вкусен деликатес винаги присъства на новогодишната трапеза в цяла Италия. Обикновено се поднася с гъста леща - още едина италианска традиция, според която консумирането на леща в новогодишната нощ носи късмет и пари
Тoзи свински деликатес е много подходящ за уикенд на вилата, вкусна и бърза вечеря на къмпинг или посрещане на неочаквани гости.

* Без глутен
* Без добавяне на полифосфати и консерванти


Имало едно време малък магазин в центъра на Модена, където най-истинските меса били внимателно обработени от дядо Емилио, за да се превърнат в качествени занаятчийски колбаси; Било 1919 г., а тази страст към хубавите неща остава непроменена в продължение на три поколения в семейство Палмиери.

Изкуството да създава сушени меса се предава и на сина му Карло, който в много млада възраст решава да използва опита, използван в фабриката за салами на чичовците си и през 1961 г. реализира мечтата си: да отвори собствен бизнес. Мести се  в Долна Модена и започва занаятчийско производство на мортадела, салами, панчета, копа използвайки месото на прасета, които сам отглежда.

Днес го наричат ​​контрол на веригата за доставки, но за татко Карло това е било желанието да създаде уникален и истински продукт, като започне от качеството на суровината.

Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Palmieri
Произход Модена - Италия
Количествено съдържание 1000 g
Съхранение Този продуктът е подложен на процес на стерилизиране чрез готвене. Това гарантира продължително му съхранение и без охлаждане. Като предпазна мярка го съхранявайте далеч от преки източници на топлина. След отваряне на вакуумният плик съхранявайте продукта в хладилник и консумирайте в рамките на 3 дни.
Съставки Свинско месо, свинска опашка, свинска мазнина, сол, подправки, натурални аромати, антиоксидант: натриев аскорбат, консервант: натриев нитрит.
Аромат Специфичен, приятен, хармоничен и непoвторим
Вкус Типичен, не прекалено мазен на небцето, деликатен
Съвети на Кулинаря Извадете вакумиранато свинско краче от кутията. Без да махате или пробивате вакума го поставете в тенджера със студена вода. Варете го 20/25 минути. След това го извадете и отрежете едното ъгълче на опаковката през, което да изсипете естествения сос от варенето. Махнете цялата вакумна опаковка. Вече може да нарежете на колелца вашето Зампоне и да го сервирате топло. В Италия гарнитурата обикновено е гъста леща, но вие може да предпочете, каквито и да е варени или задушени зеленчуци, картофено пюре или зеле. С каквото и да го поднесете ще е много вкусно.

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()