лв.
Italian | Bulgarian | English |

Балсамов Оцет от Модена IGP 500 ml – BioLevante

8172

6.20лв.
  • Бранд: Olio Levante srl
  • Код: LEVANTE500BALSAMICO
  • В наличност

Над 110лв доставката е безплатна.

Етикети: Оцет

Описание

Този прекрасен балсамов оцет от Модена ще придаде нотка на стил и оригиналност на вашите ястия.
Балсамовият оцет, наред със зехтина, е един истински символ на италианската кухня. Той не е просто подправка, в античноста се е смятал за лек на всички болести. Днес знаем повече, но не можем да отречем неговите наистина полезни качества. Той е антиоксидант, богат е на минерали, магнезий и калций. Има стягащ и дезинфектиращ ефект, помага за храносмилането и създава усещане за ситост. Регулира  кръвната захар. В заключение може да се каже, че той е продукт, от който нашият организъм може да има само полза.
Добива се при варене на узряло грозде, което в последствие се оставя на бавна, естествена ферментация без добавяне на никакви ароматизатори и оцветители. Отлежава в дървени бъчви за различни периоди от време, което определя и неговата себестйност.
 
Препоръката е само да се избере качествен балсамов оцет. За да се насладим обаче на истинският му вкус е важно е да се пазим от имитации и да заложим на истински продукт, произведен единствено в Модена - Италия, и носещ индикацията  I.G.P. ( Защитено географско указание ).


Oт 1902г. маслобойните на BioLevante създават висококачествен, студено пресован зехтин. Преди повече от век семейство Casseta се преселва в Андриа, където се намира една от най-големите структури в Пулия - Кастел дел Монте. Там те започват отглеждането и създаването на зехтин екстра върджин и още в самото начало привличат ценителите на качествено маслиново масло със съвършеното съчетание на аромат, деликатен вкус и храносмилателна лекота на своите олиа. Благодарение на пълното зачитане и спазване на древните похвати, съчетано със съвременните технологии и контроли, зехтините на  BioLevante продължават да бъдат ценени, търсени и признати от ценители, както в Италия така и по света.

Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител BioLevante
Произход Модена - Италия
Количествено съдържание 500 ml
Цвят Карамелено, тъмно кафяв
Вкус Деликатен
Съвети на Кулинаря Идеален за сурови или варени зеленчукови салати, меса, дресинги и риби.

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()