лв.
Italian | Bulgarian | English |

Сардински Хляб Карасау 300 g - Panificio F.lli Carta

1912

9.99лв.

Над 110лв доставката е безплатна.

Описание

Pane Carasau - Хляб Карасау е емблематичен продукт от кулинарната история и култура на Сардиния, който добре представя същността на този магически остров.Това е един от най-древните хлябове в света. Датира още от бронзовата ера. Наричан е още  "Carta da Musica" (Музикална хартия). 

Той изглежда като груб, тънък и хрупкав лист и тъй като се съхранява лесно, без да губи своите характеристики, е особено подходящ за начина на живот на овчарите.

Занаятчийското приготвяне е доста трудоемко: тестото се разточва и разтяга няколко пъти, докато се получат много тънки шайби. При печенето тестото бухва и се нарязва по периметъра на диска: така се получават два листа, които се оставят да изстинат, разделени с ленени кърпи. Последната фаза е "карасатура", при която тънките шайби тесто се изпичат за втори път, придобивайки златист цвят и ронлива хрупкава консистенция.Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Panificio F.lli Carta & C.
Произход Сардиния - Италия
Количествено съдържание 300 g
Алергени Глутен
Алергени в производствената среда Може да съдържа следи от соя и синап.
Съставки Фино смляна твърда пшеница, вода, мая, сол.
Съвети на Кулинаря Този изключително тънък и хрупкав хляб е много вкусен сам по себе си, но тъй като е на големи листове е особено подходящ за гарниране на ястия. Ако искате да придобие по мека консистенция може просто да го поставите на дъното на чиния и върху него да аранжирате вашето ястие. Ефекта е и вкусен и красив.

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()