лв.
Italian | Bulgarian | English |

Гризини с Вкус Пица 125 g - Panealba 1982

14188

3.50лв.
  • Бранд: Panealba s.r.l.
  • Код: ALBA125-GRIS-PIZZA
  • В наличност

Над 110лв доставката е безплатна.

Етикети: Деликатеси

Описание

Забелязала съм, че почти всеки световно известен италиански деликатес се ражда в името на някой крал или благородник. Гризините не правят изключение. Родени са в Торино през 1679 за да помогнат на малкият болнав дук Vittorio Amedeo II di Savoia.

Виторио бил болнаво дете, което страда от проблеми с храносмилането от раждането си. Лекарят повикан от загрижените родители установил, че момчето има проблем с маята в хляба. Така, в старанието си да помогне на малкия наследник, кралският хлебар Антонио Брунеро създал никога до тогава невиждани много дълги, хрупкави и тънки хлебни пръчици, с много малко мая, които нарекли Grissini - Гризини.

Има легенда, която разказва, че и днес е възможно да видите призрака на това дете в Venaria Reale в Торино. Галопирайки на коня си, то държи огнен меч. Тези, които са го виждали отблизо, се кълнат, че това е огромен горящ гризин!

Днес гризини се хапват в цял свят и няма италиански ресторант, който да не предлага, на приготвената за сервиране маса, пликчета със всякакви рановидности на тези хрупкави хлебни пръчици. Ей така, за добре дошли.

Насладете им се и вие като ги увиете с ивичка прошуто Крудо например като следобеден снакс или дегустация на вино или бира. Със сигурност ще ви харесат всякак.

Панеалба е родена през 1982 г. в малък офис във Вердуно, провинция Кунео, като изключително търговска компания. С течение на времето страстта и опитът, натрупани постепенно от семейство Тезио, водят до изключителна производствена реалност.  Печените им продукти като Гризини, Брускети и Снаксове се създават от абсолютно истински и висококачествени суровини. Компанията работи с умела комбинация от занаятчийски техники от традицията на Пиемонте и технически напреднали процеси: Сертифицирана AIB International, UNI EN ISO 9001: 2000, BRC и IFS.

През 2008 г. Panealba купува Campiello, основната марка бисквити, ценена и обичана от гурманите и исторически производител на известния Novellino.Спецификация

Детайли
Производител Panealba
Произход Кунео - Италия
Количествено съдържание 125 g
Алергени Глутен

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()