лв.
Italian | Bulgarian | English |

Био Спагети Корасан Камут® N°5 Трафилати ал Бронзо 500 g - Sgambaro 1947

11000

9.25лв.

Над 100лв доставката е безплатна.

Етикети: Био

Описание

Пшеницата Корасан с марка Kamut® гарантира най-високите стандарти за качество и чистота. Тя пристига в мелницата на Сгамбаро директно от големите полу-сухи равнини на Монтана, Алберта и Саскачеван, където се отглежда в съответствие със строга биологична регулация. Пастата от този древен сорт не генно модифицирана пшеница е изключително ароматна и вкусна.

Въпреки, че е най-известната и позната паста в света нито името, нито формата на спагетите произлиза от Италия. Италианците, обаче са станали виртуози в направата и овкусяването и. Всъщност формата и името на тази паста произлизат от двореца на пакистански султан, през 6 век от .н.е. Това са били непотребни изрезки от суха паста, с които се е хранила прислугата. Тези остатъци не са носили никакво име до деня, когато в кухнята се разхожда малкият син на султана. Той вижда изсъхнали, твърди и дълги пръчици и се провиква: ,,Какво е това? Стоят мирно точно като войниците на баща ми.'' В този регион думата за войници била ,,сипаи'' и така след време, когато Марко Поло ги занесъл в Италия се превърнали в спагети.

Нека ви разкажа за една важна и задължителна характеристика на занятчийската паста или какво означава Трафилата ал бронзо:
Всяка паста, както знаете се разкроява, реже и суши. Именно в тези три неща е основната разлика. В масовото производство се ползват тефлонови резачки и бързо машинно сушене. В резултат пастата става леко прозрачна и твърда, а когато е сварена отскача в чинията и трудно поема сосовете. При Трафилата ал бронзо за кроенето и рязането на пастата се ползват бронзови резачки. Пастата съхне бавно в специални сушилни. Производственият процес става доста по-бавен и трудоемък, но резултатът е една паста с чувствително по-добри вкусови качесва, устойчивост при термична обработка и шуплеста повърхност, която позволява по-доброто абсорбиране на сосовете, с които бива подправяна.

Sgambaro има дълга и забележителна история. Всичко започва с дядо Тулио Сгамбаро, който още 1936 г успява да отгледа висок клас твърда пшеница. Създава фирмата в 1947 г. и вече 3 поколения със страст и отдаденост създават една от най-качествените и вкусни пасти в Италия. Семейната компания постоянно се развива и усъвършенства като през 2004 година е една от първите на пазара, която започва производство на Био паста Трафилата ал бронзо. Работят само с италианско зърно като 90%, от което събират в околностите на фабриката си.
В наши дни това е една от любимите пасти на Мастър шеф - Италия и по-специално на шеф Бруно Барбиери.


Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Sgambaro S.p.a.
Произход Тревизо - Италия
Количествено съдържание 500 g
Алергени Глутен
Съставки 100% Био Пшеница Корасан Камут (Triticum turanicum), вода
Време за приготвяне 9 мин.
Съвети на Кулинаря Всеки вид паста се приготвя в предварително завряла, подсолена вода ( около 1л. на 100гр. ). Био спагетите от Камут на Сгамбаро са много ароматни и вкусни. Подходящи са със сосове с месо, риба, песто или просто с малко зехтин, лют пипер и пармезан

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()