лв.
Italian | Bulgarian | English |

Zampone di Pico (Свинско Краче) Gluten Free 1000gr - Новогодишен Деликатес от Модена - Palmieri

5557

36.90лв.

Над 100лв доставката е безплатна.

Етикети: Деликатеси

Описание

Зампоне от Модена - този така вкусен и известен специалитет всъщност има малко тъжна история:
Той бил създаден в далечната 1511 год. По това време войските на Папа Джулио II от Ровере обсаждат градчето Мирандола. То се намира много близо до Модена и било родно място на Джовани Пико, верен съюзник на Франция. В края на обсадата местните хора били много изгладнели. Останали им само прасета. Да не ги заколят било престъпление. Това означавало да ги дадът на следващият узурпатор, който вече бил пред портите им. Гениалната идея дошла на един от главните готвачи на Пико дела Мирандола. Той предложил, след като прасетата се заколят да се отдели най-хубавото месо и да се скрие в кожата на свинските крачета. По този начин нямало да гние и можело да се готви в последствие.
Така се родило Зампоне. Неговата оригинална форма и вкус му донесла много слава с годините. Днес този вкусен деликатес винаги присъства на новогодишната трапеза в цяла Италия. Обикновено се поднася с гъста леща - още едина италианска традиция, според която консумирането на леща в новогодишната нощ носи късмет и пари.

Зампоне от 1кг. на Palmieri е създадено по семейна рецепта. За направата му се използват едни от най-вкусните части на прасето. Пълнежа на прясната кожичка от крачето се състой от бузите, главата, плешката и опашката. Всичко това е едро смляно и овкусено с различни, натурални подправки и аромати. След като се напълни то се вари бавно на пара. Така приготвено свинското краче се консервира и придобива неповторим аромат и вкус.
 
Да ви ракажа и малко за производителя:
През 1919г. имало един малък семеен магазин в центъра на Модена. Там дядо Емилио Палмиери създавал занаятчийски салами само от подбрано месо. Неговата страст наследил и синът му Карло. Още много млад той започва да работи при чичовците си - известни месари. Бързо трупа опит и познания. През 1961г. осъществява своята мечта. Започва собствен бизнес за занаятчийски салами, мортадели, бекони, сланина и др. от свинско месо. Той сам отглежда прасетата си. Благодарение на голямата си страст и качествени, вкусни продукти бизнеса му бързо се разраства. 
В наши дни Salumificio Mec Palmieri s.p.a е една от най-уважаваните и признати фирми, както в Италия, така и по света

Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Срок на годност 06/2020
Производител Palmieri s.p.a.
Произход Модена - Италия
Количествено съдържание 1000гр.
Съставки Свинско месо, свинска опашка, свинска мазнина, сол, подправки и билки, естествени аромати, антиоксидант: натриев аскорбат, консервант: натриев нитрит. Не съдържа глутен.
Аромат Специфичн, приятен, хармоничен и нопoвторим
Вкус Балансиран, разпознаваем
Съвети на Кулинаря Извадете вакумираното краче от кутията. Без да махате или пробивате вакума го поставете в тенджера със студена вода. Варете го 30/35 минути. След това го извадете и отрежете едното ъгълче на опаковката през, което да изсипете естествения сос от варенето. Махнете цялата вакумна опаковка. Вече може да нарежете на колелца вашето Зампоне и да го сервирате топло. В Италия гарнитурата обикновено е гъста леща, но вие може да предпочете, каквито и да е варени или задушени зеленчуци, картофено пюре или зеле. С каквото и да го поднесете ще е много вкусно.

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()