Великденско Шоколадово Яйце с Изискан Подарък Perugina Gluten Free 230 g / 24 cm – Nestlè Italiana

24.90лв. 29.00лв.
  • Производител: Nestlé S.p.A.
  • Код: ESS-PERU210-UOVO
  • Изчерпано
Етикети: Деликатеси, Кафе

Описание

Това е голямо 24 самтиметрово, шоколадово яйце от много вкусен фин млечен шоколад. Черупката е обвита в красива, синя опаковка. Във въртешността му ще откриете изискан подарък изненада Made in Italy, създаден от известните Maestri Orafi Veneti(Майстори Златари Венети). 
На някои от вас ще се стори странно, че наричам това шоколадово яйце великденско, но традицийте в Италия за Pasqua (Великден) малко се различават от нашите. Винаги съм си мислела, че италианците просто са забравили как се боядисват яйца, но истината е, че тази традиция е по-силно застъпена при православните християни. За католиците е по-важен символа на яйцето. Сутринта на Великден, те носят яйца в черквата за благославяне, но въобще не е задължително да са сварени и боядисани. Няма италианско семейство, обаче което да не си разменя големи шоколадови яйца с най-различни вкусове, опаковки и изненади вътре.
Мисля, че дори да не е наша традиция никой не би отказал вкусно шоколадово яйце, от което могат да си хапнат всички, с хубав подарък вътре.

* Ограничени количества, само за ценители


Исторята на Perugina е дълга и интересна. Започва още в далечната 1909 г. и е свързана изцяло с една забележителна, изпреварила времето си жена: Луиза Спаноли. 
"Луиза Спаноли е изключителна жена в ума и сърцето си". Така каза Джовани Буйтони, с който заедно създават на успеха на Перуджина. Творческа, предприемчива жена, Луиза Сарджентини е родена в Перуджа през 1877 г. в бедно семейство. Омъжва се много млада за Анибал Спаноли и с него открит магазин за хранителни стоки в центъра на Перуджа. От 1909 г. тази лаборатория ще бъде част от Perugina ®, а интуицията на тази изключителна жена, за кратко време я превръща в част от италианската история. Тя e новатор – предприемач и с безпогрешната си интуиция създава един от първите, натурални шоколади на име Луиза, чийто вкус е неповторим и до днес. Повратната точка настъпва през 1922 г., когато Луиза обръща внимание, че изреските от шоколад и лешникови ядки биват изхвърляни на края на работния ден. Тя измисля бонбон със сърце от лешник, обвит с шоколад и го нарича ,,Il Cazzoto’’ – юмрук. Той в действителност и днес прилича на кокалче на свита ръка. 
В последствие Джовани Буйтони го преименува в Bacio® Perugina®, така, както днес е познат в цял свят. Джовани и Луиза са двама изключителни индивида, които заедно споделят славата на Перуджина и сантименталните си отношения.
През 1923 г. Анибал Спаноли, съпруга на Луиза, напуска фирмата и тя остава сама, само с адмистративния директор, отговорника за опаквките и неговите три деца. Това не и пречи да успее.
Толкова е внимателна и грижовна към своите служители, че създава даже детска градина във фабриката и няколко магазина, за да могат подчинените и да си напазаруват след работа. Била много обичана и уважавана жена, правела много благотворителни деяния и днес има Благотворителен фонд, който носи нейното име. 
Луиза не е могла дълго да се радва на успеха си. Починала е от болест на 58, но е останала в италианска история, а марката Perugina® е една емблема на Италия по целия свят.

Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Nestlè Italiana S.P.A.
Произход Перуджа - Италия
Количествено съдържание 230 g
Алергени в производствената среда Ядки и млечни деривати
Съдържание Захар, какаово масло, мляко на прах, какаова паста, суроватка на прах, обезводнено масло, емулгатор - слънчогледов лецитин, естествен аромат на ванилия. Какао: минимум 31%.
Алергени Мляко и млечни деривати

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()