лв.
Italian | Bulgarian | English |

Teroldego Rotaliano 2015 DOC Magnum 1500 ml Alto Adige - De Vescovi Ulzbach - Теролдего

7853

79.90лв.

Над 110лв доставката е безплатна.

Описание

Теролдего - Червено, Сухо Негазирано Вино, както и Лагреин са чисти сортове грозде, отглеждани предимно в Трентино - Алто Адидже. Teroldego Rotaliano di De Vescovi Ulzbach е един много добър представител на сорта си. Комплексен, интензивен, но винаги елегантен. Това е вино, което печели от своята типичност.

Макар семейството да отглежда лозата от 600 г. насам, Джулио Де Вескови осъществява мечтата си да изгради една винарна, която не се влияе от броя произведени бутилки, а от качеството на виното и успява. Завършва винопроизводството и енологията във Флоренция, трупа опит и се върща в Мезокорона и да се посвети на развитието на сорт Терлодего. Джулио отглежда своите шест хектара земя, разглезвайки старите лозя, към които добавя и нови. Една идея за Teroldego, която има все повече и повече обратна връзка на пазара, с много ниски добиви и много високо качество.

Трентино - Aлто Адидже, е най-северният район за отглеждане на вино в Италия. Там се създават едни от най-добрите италиански вина. Качеството им е безкомпромисно, а винопроизводството е много интензивно. Често е свързано с ръчна работа по стръмни терасовидни склонове, с техники, щадящи околната среда. Трудолюбието, в съчетание с любов, респект и отговорност към природата, са неизменна част от манталитета на мястото и хората там.


* Този продукт ще бъде наличен след 11/11/2018

* Тъй като бутилката е от литър и половина има специално, восъчно покритие на тапата и собствена кутия. Би могла да бъде елегантен и желан подарък.
Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител De Vescovi Ulzbach
Регион Алто Адидже / Трентино - Италия
Реколта 2015
Количествено съдържание 1500 ml
Алергени Сулфити
Цвят Много интензивен лилаво-рубинен
Аромат Носът първоначално се отваря на винени нотки, за да стане все по-пикантен и балсамов, черен пипер, мента и хвойна.
Вкус Тънки плодови нотки на слива и къпина, структуриран и пълноценен вкус. Живите танини придизвикват дълга глътка с послевкус на червени плодове.
Сорт грозде Теролдего
Алкохолно съдържание 13%
Температура на сервиране 18°С / 20°С
Съвети на Винаря Вино с добра консистенция. Съчетава се с ароматни месни ястия, пържоли, дивечови меса.

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()