лв.
Italian | Bulgarian | English |

Тъмен Шоколад Nero 70% Какао и Какаови Семена Gluten Free 85 g – Nestlè Italiana

4892

5.90лв.
  • Бранд: Nestlé S.p.A.
  • Код: ESSPERU85-CIOCOLATO
  • Изчерпано

Над 100лв доставката е безплатна.

Етикети: Деликатеси, Кафе

Описание

Исторята на Perugina е дълга и интересна. Започва още в далечната 1909 г. и е свързана изцяло с една забележителна, изпреварила времето си жена: Луиза Спаноли. 
"Луиза Спаноли е изключителна жена в ума и сърцето си". Така каза Джовани Буйтони, с който заедно създават на успеха на Перуджина. Творческа, предприемчива жена, Луиза Сарджентини е родена в Перуджа през 1877 г. в бедно семейство. Омъжва се много млада за Анибал Спаноли и с него открит магазин за хранителни стоки в центъра на Перуджа. От 1909 г. тази лаборатория ще бъде част от Perugina ®, а интуицията на тази изключителна жена, за кратко време я превръща в част от италианската история. Тя e новатор – предприемач и с безпогрешната си интуиция създава един от първите, натурални шоколади на име Луиза, чийто вкус е неповторим и до днес. Повратната точка настъпва през 1922 г., когато Луиза обръща внимание, че изреските от шоколад и лешникови ядки биват изхвърляни на края на работния ден. Тя измисля бонбон със сърце от лешник, обвит с шоколад и го нарича ,,Il Cazzoto’’ – юмрук. Той в действителност и днес прилича на кокалче на свита ръка. 
В последствие Джовани Буйтони го преименува в Bacio® Perugina®, така, както днес е познат в цял свят. Джовани и Луиза са двама изключителни индивида, които заедно споделят славата на Перуджина и сантименталните си отношения.
През 1923 г. Анибал Спаноли, съпруга на Луиза, напуска фирмата и тя остава сама, само с адмистративния директор, отговорника за опаквките и неговите три деца. Това не и пречи да успее.
Толкова е внимателна и грижовна към своите служители, че създава даже детска градина във фабриката и няколко магазина, за да могат подчинените и да си напазаруват след работа. Била много обичана и уважавана жена, правела много благотворителни деяния и днес има Благотворителен фонд, който носи нейното име. 
Луиза не е могла дълго да се радва на успеха си. Починала е от болест на 58, но е останала в италианска история, а марката Perugina® е една емблема на Италия по целия свят.

Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Nestlè Italiana S.P.A.
Произход Перуджа - Италия
Количествено съдържание 55 gr
Алергени в производствената среда Ядки и млечни деривати
Съставки какаови зърна, захар, карамелизирани какаови зърна 10% (какаови зърна 5,5% - от общия продукт, захар, карамелизиран захарен сироп), какаово масло, емулгатор слънчогледов лецитин, естествен ванилов аромат. Какао: минимум 70% в тъмния шоколад

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()