лв.
Italian | Bulgarian | English |

Свинска Наденичка Котекино “Bell’e Pronto” IGP Gluten Free 500 g - G. Bellentani 1821 S.p.A.

3426

14.90лв.

Над 100лв доставката е безплатна.

Етикети: Деликатеси

Описание

Котекино е новогодишен деликатес от Модена, със защитено географско наименование. Най-вярното нещо, което мога да кажа за него е, че то е бащата на Зампоне. Родено е в древни времена. Това е един от първите начини за съхранение на месо в древноста. Основната разлика между тях е обвивката на едро смляното свинско месо. Тази наденичка обикновено се опакова в черво.

Котекино от 500гр. на G. Bellentani е създадено по семейна рецепта. Вътрешноста е същата като при Зампоне. За направата му се използват едни от най-вкусните части на прасето. Пълнежа се състой от бузите, главата, плешката, ушите и опашката. Всичко това е едро смляно и овкусено с различни, натурални подправки и аромати. След като се напълни то се вари бавно на пара. Така приготвена тази специална наденица се консервира и придобива неповторим аромат и вкус.
 

Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител G. Bellentani 1821 S.p.A.
Произход Модена - Италия
Количествено съдържание 500 g
Съставки Свинско месо, свинска опашка, свинска мазнина, сол, захар, подправки, натурални аромати, антиоксидант (E300), консервант (E250). Естественият желатинен бульон вътре в плика се дължи на технологията за стерилизация и е част от нетното тегло.Не съдържа глутен, млечни деривати и добавени глутамати.
Аромат Специфичн, приятен, хармоничен и нопoвторим
Вкус Балансиран, разпознаваем
Съвети на Кулинаря Извадете вакумираната наденичка от кутията. Без да махате или пробивате вакума го поставете в тенджера със студена вода. Варете го 20/25 минути. След това го извадете и отрежете едното ъгълче на опаковката през, което да изсипете естествения сос от варенето. Махнете цялата вакумна опаковка. Вече може да нарежете на колелца вашето Котекино и да го сервирате топло. В Италия гарнитурата обикновено е гъста леща, но вие може да предпочете, каквито и да е варени или задушени зеленчуци, картофено пюре или зеле. С каквото и да го поднесете ще е много вкусно.

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()