лв.
Italian | Bulgarian | English |

Свинска Наденичка Cotechino Gluten Free 500 g - Новогодишен Деликатес от Модена - Palmieri

1570

12.90лв.

Над 100лв доставката е безплатна.

Етикети: Деликатеси

Описание

Най-вярното нещо, което мога да кажа за Котекино е, че то е бащата на Зампоне. Родено е в древни времена. Това е един от първите начини за съхранение на месо в древноста. Основната разлика между тях е обвивката на едро смляното свинско месо. Тази наденичка обикновено се опакова в черво.

Котекино от 500гр. на Palmieri е създадено по семейна рецепта. Вътрешноста е същата като при Зампоне. За направата му се използват едни от най-вкусните части на прасето. Пълнежа се състой от бузите, главата, плешката, ушите и опашката. Всичко това е едро смляно и овкусено с различни, натурални подправки и аромати. След като се напълни то се вари бавно на пара. Така приготвена тази специална наденица се консервира и придобива неповторим аромат и вкус.
 
Да ви ракажа и малко за производителя:
През 1919г. имало един малък семеен магазин в центъра на Модена. Там дядо Емилио Палмиери създавал занаятчийски салами само от подбрано месо. Неговата страст наследил и синът му Карло. Още много млад той започва да работи при чичовците си - известни месари. Бързо трупа опит и познания. През 1961г. осъществява своята мечта. Започва собствен бизнес за занаятчийски салами, мортадели, бекони, сланина и др. от свинско месо. Той сам отглежда прасетата си. Благодарение на голямата си страст и качествени, вкусни продукти бизнеса му бързо се разраства. 
В наши дни Salumificio Mec Palmieri s.p.a е една от най-уважаваните и признати фирми, както в Италия, така и по света

Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Срок на годност 31/10/2019
Производител Palmieri s.p.a.
Произход Модена - Италия
Количествено съдържание 500gr.
Съставки Свинско месо, свинска опашка, свинска мазнина, сол, подправки и билки, естествени аромати, антиоксидант: натриев аскорбат, консервант: натриев нитрит. Обвивка от черво - негодна за косумация. Не съдържа глутен.
Аромат Специфичн, приятен, хармоничен и нопoвторим
Вкус Балансиран, разпознаваем
Съвети на Кулинаря Извадете вакумираната наденичка от кутията. Без да махате или пробивате вакума го поставете в тенджера със студена вода. Варете го 20/25 минути. След това го извадете и отрежете едното ъгълче на опаковката през, което да изсипете естествения сос от варенето. Махнете цялата вакумна опаковка. След то отстранете и червото, с което е обвито. Вече може да нарежете на колелца вашето Котекино и да го сервирате топло. В Италия гарнитурата обикновено е гъста леща, но вие може да предпочете, каквито и да е варени или задушени зеленчуци, картофено пюре или зеле. С каквото и да го поднесете ще е много вкусно.

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()