лв.
Italian | Bulgarian | English |

Сицилиански Снак Гриз с Ароматни Билки 100 g - Panealba 1982

2046

3.90лв.

Над 100лв доставката е безплатна.

Етикети: Деликатеси

Описание

Този ароматен, хрубкав и вкусен снакс е подходящ по всяко време на деня. Специфичните сицилянски билки и подправки ще ви пренесът в тази топла и буйна част от Италия.

Забелязала съм, че почти всеки световно известен италиански деликатес се ражда в името на някой крал или благородник. Гризините не правят изключение. Родени са в Торино през 1679 за да помогнат на малкият болнав дук Vittorio Amedeo II di Savoia.

Виторио бил болнаво дете, което страда от проблеми с храносмилането от раждането си. Лекарят повикан от загрижените родители установил, че момчето има проблем с маята в хляба. Така в старанието си да помогне на малкия наследник, кралският хлебар Антонио Брунеро създал никога до тогава невиждани много дълги, хрупкави и тънки пръчици, които нарекли Grissini - Грисини.

Има легенда, която разказва, че и днес е възможно да видите призрака на това дете в Venaria Reale в Торино. Галопирайки на коня си, то държи огнен меч. Тези, които са го наблюдавали отблизо, се кълнат, че това е огромен горящ гризин!

Днес гризини се хапват в цял свят и няма италиански ресторант, който да не предлага, на приготвената за сервиране маса, пликчета със всякакви рановидности на тези хрупкави хлебни пръчици. Ей така за добре дошли.

Насладете им се и вие като ги увиете с ивичка прошуто Крудо например или просто като следобеден снакс или дегустация на вино или бира. Със сигурност ще ви харесат всякак.

Панеалба е родена през 1982 г. в малък офис във Вердуно, провинция Кунео, като изключително търговска компания. С течение на времето страстта и опитът, натрупани постепенно от семейство Тезио, водят до изключителна производствена реалност.  Печените им продукти като Гризини, Брускети и Снаксове се създават от абсолютно истински и висококачествени суровини. Компанията работи с умела комбинация от занаятчийски техники от традицията на Пиемонте и технически напреднали процеси: Сертифицирана AIB International, UNI EN ISO 9001: 2000, BRC и IFS.

През 2008 г. Panealba купува Campiello, основната марка бисквити, ценена и обичана от гурманите и исторически производител на известния Novellino.Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Panealba
Произход Кунео - Италия
Количествено съдържание 100 g
Алергени Глутен
Алергени в производствената среда Може да съдържа следи от сусам
Съставки Меко пшенично брашно Тип ''0'', палмово масло, ароматни билки 2,2%, бирена мая, сол, малцовано пшенично брашно, подправки 1,7%, домат 1,1%
Техника на Производство Натурално втасал продукт на фурна.

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()