лв.
Italian | Bulgarian | English |

Горгонзола DOP 250 g - Arrigoni Sergio Formaggi dal 1859

33542

10.50лв.

Над 110лв доставката е безплатна.

Етикети: Деликатеси

Описание

* ВАЖНО:Всички наши сирена и колбаси се вземат от куриер в 18.00 ч. всяка вечер. Пътуват с охладител, които гарантира свежестта им поне 24 часа, за това ако нямате възможност да ги вземете сутринта на следващия ден, моля уведомете ни предварително за да не пускаме поръчката ви в този ден.


Горгонзолата на Аригони, която предлагаме е отлежала над 50 дни. Тя е кремообразна, леко пикантна и е нещо средно между Dolce (Сладка - прясна) и Piccante (Пикантна - отлежала и твърда). Разликата между двете е, че сладката е много мека и с по-деликатен вкус, докато пикантната е твърда със силно изразен вкус. Мисля, че този среден вариянт между двете е перфектен. Призната от Европейския съюз, тя е регистрирана в списъка на продуктите D.O.P. - Защитено Наименование за Произход.

* OGM Free

* Директен внос от Sergio Arrigoni formaggi dal 1859 / Италия


Историята на семейство Аригони започва в средата на деветнадесети век с Джовани, известен като Бèло, прадядото на настоящия собственик Серджо Аригони.

По това време Arrigoni произвежда, отлежава и рафинира сирена във Valtaleggio (Валталеджо - долината на Таледжо) и ги продава в различни области на провинцията. Дейността на компанията е консолидирана със сина му Карло и племенника му Батиста, които от своя страна я предават на Серджо.

И именно благодарение на Серджо Аригони семейната компания придобива все повече и повече известност, като разширява гамата от продукти и прехвърля офиси и складове в по-широката и организирана централа в Almè/Bergamo.

Днес ръководството на компанията е в ръцете на трите дъщери. Смяната на поколенията донася положителна инерция, нови идеи и голямо желание за още по-градивни промени. Наследничките поддържат стабилно производствените процеси, за да гарантира качество и зачитане на семейните традиции. Най-старата компания във Valtaleggio се обновява, за да даде още повече стойност на своята история.


Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Arrigoni Sergio Formaggi S.R.L.
Произход Ломбардия - Италия
Съхранение В хладилник, при температура между 2 и 6° C
Алергени Мляко и производни
Съставки Пълномаслено краве мляко, сол, сирище, специално подбрани ферменти и мухъли
Вид Опаковка Тарелка запечатана в защитена атмосфера
Цвят Плътно бял или сламен, нашарен със синьо поради растежа на мухъл
Аромат Tипичен
Вкус Сладко пикантен, характерен
Кора Набръчкана, тънка с плесен. Не е годнa за консумация.
Плънка Променлива консистенция, кремообразна и мека, естествени жилки
Отлежалост Минимум 50 дни
Съвети на Кулинаря Горгонзолата е доста широко използвано сирене. То задължително присъства в пица или паста 4 сирена. В много зеленчукови ястия. Като студено мезе и дори намазано върху филийка хляб. Kомбинира безупречно с орехи като мезе за по-отлежали сухи червени вина (Кианти, Бароло, Долчето) или силно ароматни бели.

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()