лв.
Italian | Bulgarian | English |

Натурално, Горчиво Какао на Прах Perugina 75gr - Nestlè Italiana S.P.A.

13659

4.20лв.
  • Бранд: Nestlé S.p.A.
  • Код: ESSPERU75-CACAO-AMARO
  • Изчерпано

Над 100лв доставката е безплатна.

Етикети: Деликатеси, Кафе

Описание

Исторята на Perugina е дълга и интересна. Започва още в далечната 1909 г. и е свързана изцяло с една забележителна, изпреварила времето си жена: Луиза Спаноли. 
"Луиза Спаноли е изключителна жена в ума и сърцето си". Така каза Джовани Буйтони, с който заедно създават на успеха на Перуджина. Творческа, предприемчива жена, Луиза Сарджентини е родена в Перуджа през 1877 г. в бедно семейство. Омъжва се много млада за Анибал Спаноли и с него открит магазин за хранителни стоки в центъра на Перуджа. От 1909 г. тази лаборатория ще бъде част от Perugina ®, а интуицията на тази изключителна жена, за кратко време я превръща в част от италианската история. Тя e новатор – предприемач и с безпогрешната си интуиция създава един от първите, натурални шоколади на име Луиза, чийто вкус е неповторим и до днес. Повратната точка настъпва през 1922 г., когато Луиза обръща внимание, че изреските от шоколад и лешникови ядки биват изхвърляни на края на работния ден. Тя измисля бонбон със сърце от лешник, обвит с шоколад и го нарича ,,Il Cazzoto’’ – юмрук. Той в действителност и днес прилича на кокалче на свита ръка. 
В последствие Джовани Буйтони го преименува в Bacio® Perugina®, така, както днес е познат в цял свят. Джовани и Луиза са двама изключителни индивида, които заедно споделят славата на Перуджина и сантименталните си отношения.
През 1923 г. Анибал Спаноли, съпруга на Луиза, напуска фирмата и тя остава сама, само с адмистративния директор, отговорника за опаквките и неговите три деца. Това не и пречи да успее.
Толкова е внимателна и грижовна към своите служители, че създава даже детска градина във фабриката и няколко магазина, за да могат подчинените и да си напазаруват след работа. Била много обичана и уважавана жена, правела много благотворителни деяния и днес има Благотворителен фонд, който носи нейното име. 
Луиза не е могла дълго да се радва на успеха си. Починала е от болест на 58, но е останала в италианска история, а марката Perugina® е една емблема на Италия по целия свят.

Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Nestlè Italiana S.P.A.
Произход Перуджа - Италия
Количествено съдържание 75 gr
Алергени Не присъстват
Съставки Kакао, ароматизатори, киселинни коректори на калиеви карбонати.

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()