лв.
Italian | Bulgarian | English |

Паста Реджинете N°8 от Твърда Пшеница Марко Аурелио - Трафилати ал Бронзо 500 g - Sgambaro 1947

9966

3.70лв.
  • Бранд: Sgambaro S.p.a.
  • Код: SGA500LIN-GIALLA
  • В наличност

Над 110лв доставката е безплатна.

Етикети: Био

Описание

Паста Реджинете са от специален сорт италианска твърда пшеница на име Марко Аурелио. Както предполагам се досещате, за да носи името на един от най-известните и обичани римски императори, това зърно трябва да е наистина специално. Наричат го още Златното зърно и сигурно е така, след като пастата от него е ужасно вкусна и ароматна. Разкроена и нарязана с бронзови резачки, оставена да изсъхне бавно и постепенно пастата с жълт етикет на Sgambaro е просто перфектна и съвсем заслужено предпочитана от шеф Бруно Барбиери и Мастър шеф - Италия.

Паста Реджинете или Мафалдине, друго име на същия формат, е с произход Наполи. Била е създадена и наречена в чест на Кралица Мафалда от Савоя и бързо се е разпространила в регион Кампания. Нейната форма от елегантни вълни, много наподобява дантелите и ширитите, които са украсявали дрехите на жените в онази епоха. Придава елегантност и финес на ястията приготвени с нея.

Нека ви разкажа за една важна и задължителна характеристика на занятчийската паста или какво означава Трафилата ал бронзо:
Всяка паста, както знаете се разкроява, реже и суши. Именно в тези три неща е основната разлика. В масовото производство се ползват тефлонови резачки и бързо машинно сушене. В резултат пастата става леко прозрачна и твърда, а когато е сварена отскача в чинията и трудно поема сосовете. При Трафилата ал бронзо за кроенето и рязането на пастата се ползват бронзови резачки. Пастата съхне бавно в специални сушилни. Производственият процес става доста по-бавен и трудоемък, но резултатът е една паста с чувствително по-добри вкусови качесва, устойчивост при термична обработка и шуплеста повърхност, която позволява по-доброто абсорбиране на сосовете, с които бива подправяна.

Sgambaro има дълга и забележителна история. Всичко започва с дядо Тулио Сгамбаро, който още 1936 г успява да отгледа висок клас твърда пшеница. Създава фирмата в 1947 г. и вече 3 поколения със страст и отдаденост създават една от най-качествените и вкусни пасти в Италия. Семейната компания постоянно се развива и усъвършенства като през 2004 година е една от първите на пазара, която започва производство на Био паста Трафилата ал бронзо. Работят само с италианско зърно като 90%, от което събират в околностите на фабриката си.
В наши дни това е една от любимите пасти на Мастър шеф - Италия и по-специално на шеф Бруно Барбиери.


Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Sgambaro S.p.a.
Произход Тревизо - Италия
Количествено съдържание 500 g
Алергени Глутен
Съставки 100% Грис от италианска твърда пшеница Марко Аурелио, вода
Време за приготвяне 8 мин.
Съвети на Кулинаря Всеки вид паста се приготвя в предварително завряла, подсолена вода ( около 1л. на 100гр. ). Реджинете трафилати ал бронзо на Сгамбаро бъдейки типична южно италианска паста, обикновено се подправя с тежки, силни сосове. Силно ароматни сирена, дивечово рагу, кремообразни бели сосове и гъби.

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()