лв.
Italian | Bulgarian | English |

Пълнозърнеста Био Паста Звездички N°7 - Трафилата ал Бронзо 300 g - Sgambaro 1947

5906

4.50лв.

Над 110лв доставката е безплатна.

Етикети: Био

Описание

Вкусна, питателна и с формат много подходящ за малки деца, над 1 годинка, както и като добавка към всякакви супи.
Здравословна паста от най-добрите италиански зърна, лишени само от най-външната част на зърното като напълно се запазват всички най-деликатни фибри - водоразтворимите.

Нека ви разкажа за една важна и задължителна характеристика на занятчийската паста или какво означава Трафилата ал бронзо:
Всяка паста, както знаете се разкроява, реже и суши. Именно в тези три неща е основната разлика. В масовото производство се ползват тефлонови резачки и бързо машинно сушене. В резултат пастата става леко прозрачна и твърда, а когато е сварена отскача в чинията и трудно поема сосовете. При Трафилата ал бронзо за кроенето и рязането на пастата се ползват бронзови резачки. Пастата съхне бавно в специални сушилни. Производственият процес става доста по-бавен и трудоемък, но резултатът е една паста с чувствително по-добри вкусови качесва, устойчивост при термична обработка и шуплеста повърхност, която позволява по-доброто абсорбиране на сосовете, с които бива подправяна.

Sgambaro има дълга и забележителна история. Всичко започва с дядо Тулио Сгамбаро, който още 1936 г успява да отгледа висок клас твърда пшеница. Създава фирмата в 1947 г. и вече 3 поколения със страст и отдаденост създават една от най-качествените и вкусни пасти в Италия. Семейната компания постоянно се развива и усъвършенства като през 2004 година е една от първите на пазара, която започва производство на Био паста Трафилата ал бронзо. Работят само с италианско зърно като 90%, от което събират в околностите на фабриката си.
В наши дни това е една от любимите пасти на Мастър шеф - Италия и по-специално на шеф Бруно Барбиери.


Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Sgambaro S.p.a.
Произход Тревизо - Италия
Количествено съдържание 300 g
Алергени Глутен
Съставки 100% италиански органичен пълнозърнест грис от твърда пшеница
Време за приготвяне 7 мин.
Съвети на Кулинаря Всеки вид паста се приготвя в предварително завряла, подсолена вода ( около 1л. на 100гр. ). Био Челентаните на Сгамбаро са идеални за богати сосове с месо и домати, зеленчукови вегетариански сосове и за паста на фурна.

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()