лв.
Italian | Bulgarian | English |

Пълнозърнеста Био Паста Фусили N°93 от Еднозърнест Лимец - Трафилати ал Бронзо 500 g - Sgambaro 1947

18515

7.99лв.
  • Бранд: Sgambaro S.p.a.
  • Код: SGA500SPA-FARRO-BIO
  • В наличност

Над 110лв доставката е безплатна.

Етикети: Био

Описание

Лимеца е смятан за баща на всички пшеници. Той е най-старата зърнена култура, отглеждана от човека. Богат на антиоксиданти, каротеноиди, витамини и минерали. Има ниско съдържание на глутен и е приятел на храносмилането, защото съдържа високо разтворимо, по-лесно смилаемо нишесте.
Вида паста Фусили е от Кампания и е една от най-любимите на малки и големи. Термина Fussilo произлиза от,,Fuso'' (вретено) иструмента използван от предачките. Първоначално, фусилите се правели ръчно по метод, който е предаван от майка на дъщеря: става въпрос за бързо и майсторско завъртане на спагети около игла за плетене, с жест, който припомня този при предене.

Нека ви разкажа за една важна и задължителна характеристика на занятчийската паста или какво означава Трафилата ал бронзо:
Всяка паста, както знаете се разкроява, реже и суши. Именно в тези три неща е основната разлика. В масовото производство се ползват тефлонови резачки и бързо машинно сушене. В резултат пастата става леко прозрачна и твърда, а когато е сварена отскача в чинията и трудно поема сосовете. При Трафилата ал бронзо за кроенето и рязането на пастата се ползват бронзови резачки. Пастата съхне бавно в специални сушилни. Производственият процес става доста по-бавен и трудоемък, но резултатът е една паста с чувствително по-добри вкусови качесва, устойчивост при термична обработка и шуплеста повърхност, която позволява по-доброто абсорбиране на сосовете, с които бива подправяна.

Sgambaro има дълга и забележителна история. Всичко започва с дядо Тулио Сгамбаро, който още 1936 г успява да отгледа висок клас твърда пшеница. Създава фирмата в 1947 г. и вече 3 поколения със страст и отдаденост създават една от най-качествените и вкусни пасти в Италия. Семейната компания постоянно се развива и усъвършенства като през 2004 година е една от първите на пазара, която започва производство на Био паста Трафилата ал бронзо. Работят само с италианско зърно като 90%, от което събират в околностите на фабриката си.
В наши дни това е една от любимите пасти на Мастър шеф - Италия и по-специално на шеф Бруно Барбиери.


Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Sgambaro S.p.a.
Произход Тревизо - Италия
Количествено съдържание 500 g
Алергени Глутен
Съставки 100% Органичен еднозърнестият Лимец (Triticum monococcum), вода
Време за приготвяне 8 мин.
Съвети на Кулинаря Всеки вид паста се приготвя в предварително завряла, подсолена вода ( около 1л. на 100гр. ). Био Фусилите на Сгамбаро от Лимец са подходящи за всякакви сосове и пасти на фурна. Идеални са за студени салати и гарнитури.

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()