лв.
Italian | Bulgarian | English |

Филини N°4 от Твърда Пшеница Марко Аурелио - Трафилати ал Бронзо 500 g - Sgambaro 1947

2402

3.50лв.
  • Бранд: Sgambaro S.p.a.
  • Код: SGA500LIN-GIALLA
  • В наличност

Над 100лв доставката е безплатна.

Етикети: Био

Описание

Тези мини спагетки или Филини на Сгамбаро са от специален сорт италианска твърда пшеница на име Марко Аурелио. Заради дребната си фина форма са много подходящи за малки деца или в супи на мястото на фиде.
Както предполагам се досещате, за да носи името на един от най-известните и обичани римски императори, това зърно трябва да е наистина специално. Наричат го още Златното зърно и сигурно е така, след като пастата от него е ужасно вкусна и ароматна. Разкроена и нарязана с бронзови резачки, оставена да изсъхне бавно и постепенно пастата с жълт етикет на Sgambaro е просто перфектна и съвсем заслужено предпочитана от шеф Бруно Барбиери и Мастър шеф - Италия.

Въпреки, че е най-известната и позната паста в света нито името, нито формата на спагетите произлиза от Италия. Италианците, обаче са станали виртуози в направата и овкусяването и. Всъщност формата и името на тази паста произлизат от двореца на пакистански султан, през 6 век от .н.е. Това са били непотребни изрезки от суха паста, с които се е хранила прислугата. Тези остатъци не са носили никакво име до деня, когато в кухнята се разхожда малкият син на султана. Той вижда изсъхнали, твърди и дълги пръчици и се провиква: ,,Какви е това? Стоят мирно точно като войниците на баща ми.'' В този регион думата за войници била ,,сипаи'' и така след време, когато Марко Поло ги занесъл в Италия се превърнали в спагети.

Нека ви разкажа за една важна и задължителна характеристика на занятчийската паста или какво означава Трафилата ал бронзо:
Всяка паста, както знаете се разкроява, реже и суши. Именно в тези три неща е основната разлика. В масовото производство се ползват тефлонови резачки и бързо машинно сушене. В резултат пастата става леко прозрачна и твърда, а когато е сварена отскача в чинията и трудно поема сосовете. При Трафилата ал бронзо за кроенето и рязането на пастата се ползват бронзови резачки. Пастата съхне бавно в специални сушилни. Производственият процес става доста по-бавен и трудоемък, но резултатът е една паста с чувствително по-добри вкусови качесва, устойчивост при термична обработка и шуплеста повърхност, която позволява по-доброто абсорбиране на сосовете, с които бива подправяна.

Sgambaro има дълга и забележителна история. Всичко започва с дядо Тулио Сгамбаро, който още 1936 г успява да отгледа висок клас твърда пшеница. Създава фирмата в 1947 г. и вече 3 поколения със страст и отдаденост създават една от най-качествените и вкусни пасти в Италия. Семейната компания постоянно се развива и усъвършенства като през 2004 година е една от първите на пазара, която започва производство на Био паста Трафилата ал бронзо. Работят само с италианско зърно като 90%, от което събират в околностите на фабриката си.
В наши дни това е една от любимите пасти на Мастър шеф - Италия и по-специално на шеф Бруно Барбиери.


Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Sgambaro S.p.a.
Произход Тревизо - Италия
Количествено съдържание 500 g
Алергени Глутен
Съставки 100% Грис от италианска твърда пшеница Марко Аурелио, вода
Време за приготвяне 5 мин.
Съвети на Кулинаря Всеки вид паста се приготвя в предварително завряла, подсолена вода ( около 1л. на 100гр. ). Спагетите трафилати ал бронзо на Сгамбаро са идеални с всякакви сосове с месо, риба, песто, домати.

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()