лв.
Italian | Bulgarian | English |

Novello Salta Foss IGP Veneto 2021 – Casa Paladin 1962 - Младо Червено, Негазирано Вино

1199

18.90лв. 19.90лв.

Над 100лв доставката е безплатна.

Описание

* Това младо италианско вино може да бъде поръчано, но доставките ще се осъществят след 10 Ноември. Наздраве!

" Младото вино на Casa Paladin - SaltaFoss поетично се оприличава на весел и развълнуван елф от гората, който с въодушевление се храни със слънцето и звездите, за да бъде опиянен преди всичко от ароматите на младата гроздова мъст."

Виното SaltaFoss Novello се произвежда от Паладин повече от 30 години. Всяка година срещата с него е фиксирана и точна и определя особените характеристики на реколтата; всъщност това е първото вино за годината, което може да предложи аромати, плодовитост и неустоима свежест.

Novello SaltaFoss се създава от с грозде Мерло, с малък процент Каберне като 90% се подлага на въглеродна мацерация. Поради своята приятност и изключителна пивкост, това е отлично вино за този сезон. Съчетава се чудесно със специалитетите на есенната кухня: тиквено ризото, ечемичени супи, ястия с гъби. Не пропускайте и с печени кестени.

Casa Paladin е нашият избор на италианска изба, която искаме да предложим на клиентите ни в България. Този избор ни струваше доста проучвания и дегустации ;). Паладин имат много богат асортимент и 4 фамилни винарни в: Тоскана, Венето и Франчакорта. Няма да навлизам в подробности как въобще не ни беше лесно след опитване на десетото вино, а нямаше такова, което да не ни хареса. Тези, които избрахме за начало, са ни фаворити като цена и качество. Опитайте ги и вие. Убедена съм, че ще се влюбите в тях точно като нас.

И в днешни дни на територията на Венето дел Каранто има още стари винарни от римско време. Точно в тези земи, в далечната 1962 год. започва  историята на вината Paladin. История с ароматите на близките Преалпи и Адриатическо море, разказана от сенките на великолепна изба.

С половин век опит на раменете си и жива, страстна връзка със своята територия, винарна Паладин е синоним на енологично творчество, което се предава и обновява от баща на син, на рядка способност да изразява най-добре характера на вината чрез строги процеси на винификация.


* Вера Италия ООД е официален представител и дистрибутор на винарна Casa Paladin за България. Ако желаете да предлагате прекрасните им вина може да се свържете с нас за персонална оферта

Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Casa Paladin
Регион Венето – Италия
Реколта 2021
Количествено съдържание 750ml
Алергени Сулфити 90 mg/l (с -40% по-малко от разрешения максимум)
Цвят Червено вино със завладяващи виолетови отражения
Аромат Ароматът е плодов с интензивни нотки на черна череша и малина.
Вкус Пълноценен и приятно танонов, но хармоничен. Напомня за вкуса на прясно набрано грозде.
Сорт грозде Мерло и Кабернет
PH Параметър 3,58
Алкохолно съдържание 12%
Киселинност 5,8
Остатъчна захар 9 g / l
Температура на сервиране 14-16°C
Техника на Производство За Novello Paladin избира грозде Мерло и, в малка степен, Каберне за подобряване на неговата структура и характер. В лозето се прави внимателен подбор чрез прибиране на реколтата в малки каси, за да се избегне счупването на гроздовете. Гроздето се бере на ръка и деликатно се депонира в резервоар, наситен с въглероден диоксид; тук започва въглероднат мацерация за около 10 дни, през които ферментацията протича във всяко отделно грозде, за да се развият типичните аромати и аромати. Следва меко пресоване и бутилирането се извършва в последните дни на октомври
Съвети на Винаря Идеалено по време на цялото хранене. Съчетава се чудесно със специалитетите на есенната кухня: тиквено ризото, ечемичени супи, ястия с гъби. Не пропускайте и с печени кестени.

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()