лв.
Italian | Bulgarian | English |

Nebbiolo D'Alba 2018 DOC 750ml - Tenuta Montefantino – Небиоло Д'Алба

5233

26.90лв.

Над 110лв доставката е безплатна.

Описание

Небиоло Д'Алба Червено, Сухо Негазирано Вино

Барбареско е вино също създадено от 100% сорт грозде Небиоло. То се произвежда само в 3 общини в Пиемонт: Barbaresco, Neive, Treiso и мъничка част в Alba. Задължително отлежава най-малко 26 месеца 9, от които в дървени бъчви.

Някой би казал, че между Бароло и Барбареско няма разлика, освен в продължителността на отлежаването, но не е така. Основната разлика е във вида почва, където се отглежда гроздето за двете вина. И тъй като сорта грозде Nebbiolo има възможно най-дългите корени, достигащи до 7 метра, неговият вкус и аромат силно се влиаят от почвата, където вирее. Това оказва силно влияние върху вкуса и интензивността на вината Небиоло в различните зони. Барбареско например живее на доста по-суха и песъчлива почва от Бароло. 

За ги различават в Италия винаги се е използвало определението за женско вино за Barbaresco заради неговата мекота и елегантност и мъжко за Barolo, заради силния и мощен характер. Това може да доведе до погрешното заключение, че Barbaresco е по-леко и фино вино. Тази ''женственост'' всъщност идва от усъвършенстването и усъвършенстването на ароматите и вкусовете.

Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Tenuta Montefantino
Регион Пиемонт - Италия
Реколта 2017
Количествено съдържание 750ml
Алергени Сулфити
Цвят Barbaresco е вино с подчертан гранатено-червен цвят с рубинени отенъци и с оранжеви отражения с напредъка на стареенето.
Аромат Божествен и изискан на праскова и акация
Вкус Барбареско е силно вино, но същевременно меко и елегантно, с устойчивост на вкуса - сух, плътен и пълноценен. Един перфектен баланс между киселинните и танинните компоненти.
Сорт грозде Небиоло
Алкохолно съдържание 15%
Температура на сервиране 18° - 20°
Съвети на Винаря Най-традиционните комбинации са тези със солени ястия, приготвени на базата на червено месо, като печено месо, задушено месо, дивеч, но също и силно зрели сирена и ароматизирани храни, като трюфели. Не всеки знае обаче, че освен като придружител на ястия това вино се използва и при медитация. Barolo също е отлично със сухи десерти, бисквити и качамак.

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()