лв.
Italian | Bulgarian | English |

Меки Амарети Gluten Free 150 g – Amaretti Virginia 1860

9907

12.90лв.

Над 100лв доставката е безплатна.

Етикети: Деликатеси

Описание

Не зная доколко е познат този сладкиш в България, но смело мога да твърдя, че в Италия това са най-вкусните меки Амарети на пазара. Те са невероятно вкусни, много ароматни и сочни, кръгли десертчета. За да ви харесат, обаче трябва да обичате силния вкус на кайсиевият бадем и бадеми въобще. Ако е така, със сигурност като мен ще се влюбите в тях. Ужасно подходящи са за лек десерт след обилно хранене или придружени с Бадемов ликьор, глътка коняк, уиски или кафе.

Правят се само от бадемово брашно и са така ефирни и леки, защото не съдържат глутен и млечни продукти.

Амарети Вирджиния е историческа, италианска марка е родена през 1860 г. Тя се отличава с неповторимост, качество и изисканост в сладкарското изкуство.

Става известна именно с производството на меки амарети. В наши дни може да се похвали с разнообразие от вкусни и елегантни сладкарски специалитети.

Още при създаването и фурната, в която се произвеждат тези малки делиций, става място за срещи на месните жители и посетители. Така площада, където тя се намира още по онова време е наречен в туристическите справочници и пощенски картички: "Piazza degli Amaretti Virginia" (Площада на Амарети Вирджиния). Меките ароматни бадемови хапки скоро стават много популярни и търсени и взимат множество международни награди по изложения и дегустации. Сред най-известните са: церемонията по награждаването по повод честванията на Колумб на 1892 в Генуа, с дипломи и златен медал и в Париж през 1911 г., където деликатните аромати Вирджиния завладели избрано жури.

Тези и други медали и дипломи, получени в международни изложби като Аркашон 1897 г. в Торино 1898, Генуа през 1903 г., и т.н., сега се пазят в историческите архиви на Дружество.

Дори навремето е имало толкова много опити за имитация на Амарети Вирджиния, че се наложило през 1897 г., създателят им да издейства поставянето на марката Virginia под закрилата на закона на Кралство Италия. 

Най-голямата гаранция за вкус и качество на тези Амарети е незамениният влизо два века опит и неизменно качество.Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Amaretti Virginia S.r.l.
Произход Лигурия - Италия
Количествено съдържание 150 g
Съставки Захар, Кайсиеви Бадеми 41%, Яйчен белтък, 2,5% Бадеми. Консервант: Калиев сорбат

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()