лв.
Italian | Bulgarian | English |

Маслини Таджаска в Екстра Върджин Зехтин 880 g / 1062 ml - Piccardo Savore 1920

156

41.70лв.

Над 100лв доставката е безплатна.

Етикети: Деликатеси

Описание

Маслини Таджаска без костикла в зехтин екстра върджин.

Маслина Таджаска - Кралицата на Лигурия:

Това е типичен сорт от Западна Лигурия, по-специално за района на Империя. Благодарение на перфектната комбинация от почва, вода и климат, тук маслината Taggiasca изразява целия си характер, което я прави един от най-известните и ценени сортове в света.

Малки, удължени, с тънка кожа и безброй нюанси. Този сорт има уникален външен вид и несъмнен вкус, които ги правят сред най-предпочитаните.

Тези дребни, но изключително вкусни маслини имат многовековна история. 

Пристигат в Италия благодарение на монасите от Сан Коломбано, идващи от манастирския остров Лерин, в южната част на Франция (Прованс). В края на 7 и началото на 8 век те построяват своя манастир в долината Аржентина. Всъщност името на този сорт произлиза от Таджия, градът, в който са се заселили монасите.

През следващите векове присадките от маслини Таджаска се разпространяват в цяла Италия, но основните най-добри култури са (и остават) концентрирани по Лигурийската Ривиера ди Поненте, по-специално в провинция Империя, където микроклиматичните характеристики на района са направили маслината Таджиаска наистина неподражаем продукт..

Опитайте ги и вие!

Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Piccardo & Savore S.r.l.
Произход Лигурия / Империя - Италия
Количествено съдържание 880 g/1062 ml
Съставки Маслини Таджиаска 61%, зехтин екстра върджин 36%, сол, естествени аромати, регулатор на киселинността: лимонена киселина. Механично занаятчийско производство.
Вкус Вкусът на маслините Таджиаска е сладък и балансиран, с лек горчив нюанс.

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()