лв.
Italian | Bulgarian | English |

Маскарпоне Санта Лучия 250 g - Galbani 1882

4612

7.50лв.

Над 100лв доставката е безплатна.

Етикети: Деликатеси

Описание

* ВАЖНО:Всички наши сирена и колбаси се вземат от куриер в 18.00 ч. всяка вечер. За по-голяма сигурност ще бъдат доставяни с куриерска фирма Еконт като в коментар към поръчката може да упоменете офис на Еконт предпочитан от вас. Пътуват с охладител, който гарантира свежестта им поне 24 часа, за това ако нямате възможност да ги вземете сутринта на следващия ден, моля уведомете ни предварително за да не пускаме поръчката ви в този ден.


Любопитни факти и легенди за Маскарпоне:

Този млечен деликатес всъщност, според италианските стандарти, е меко кремообразно сирене, което е родено в Лоди - Северна Италия. Произходът му е доста древен. Данни за него има още в 12 век като е създадено за да може да се консервира млякото в излишък. Има малко разногласия относно името му, но най-популярната легенда разказва, че през 12 век  млад испански благородник, опитвайки го възкликва “Mas che bueno” (Più che buono) - Повече от вкусно и така става известно като Mascarpone, което пък на ломбардски диалект означава извара. 

Маскарпоне е било абсолютна слабост и на Наполен Бонапарт и също според много източници води до самоубииството, на много известния за времето си, готвач Франсоа Вател (създателя на крем Шантили). Той посеганал на живота си, защото не могъл да осигури неоходимото количество от този млечен деликатес за да направи обещаната торта на Краля Слъне.

Маскарпонето на Galbani - Санта Лусия, притежава неустоима кремообразност, която е резултат от изключителната му рецепта. Нежният му и обвиващ вкус и лесната за работа консистенция го правят идеалната съставка за превръщането на всеки ваш десерт във вкусен специалитет.

Открийте сега всички рецепти с маскарпоне и освободете креативността си в кухнята, като използвате маскарпоне в десертите си или вместо сметана, за приготвяне на така наречените първи ястия като пасти, ризота, супи. С него може да обогатите основни месни ястия. А за Тирамису е незаменимо.

* 100% Latte Italiano

* Без консерванти - Лимонената киселина е широко разпространена в природата, присъства в почти всички плодове и дори в млякото.

* Директен внос от Италия


Galbani е една от наистина старите и уважавани марки в Италия, която съществува още от далечната 1882 г. Продуктите им са избор на 9 от 10 италиански семейства. Всеки техен артикул се създава с уважение към традицията и с гаранция от над 6000 проверки на ден. Те знаят стойността на доверието на клиета и това отразява всяка тяхна дейност.


Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Срок на годност 17/01/2020
Производител Egidio Galbani S.r.l.
Произход Ломбардия - Италия
Съхранение В хладилник, при температура + 4° C
Алергени Мляко и производни
Съставки Млечна сметана, мляко, коректор на киселинността: лимонена киселина
Съвети на Кулинаря Открийте сега всички рецепти с маскарпоне и освободете креативността си в кухнята, като използвате маскарпоне в десертите си или вместо сметана, за приготвяне на така наречените първи ястия като пасти, ризота, супи. С него може да обогатите основни месни ястия. А за Тирамису е незаменимо.

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()