лв.
Italian | Bulgarian | English |

Леонардо - Отлежал Кашкавал от Краве Мляко 100 g - Arrigoni Sergio Formaggi dal 1859

31672

4.30лв.

Опции

Над 110лв доставката е безплатна.

Описание

* ВАЖНО:Всички наши сирена и колбаси се вземат от куриер в 18.00 ч. всяка вечер. За по-голяма сигурност ще бъдат доставяни с куриерска фирма Еконт като в коментар към поръчката може да упоменете офис на Еконт предпочитан от вас. Пътуват с охладител, които гарантира свежестта им поне 24 часа, за това ако нямате възможност да ги вземете сутринта на следващия ден, моля уведомете ни предварително за да не пускаме поръчката ви в този ден.


Леонардо е друго бижу на фамилия Аригони. То току що спечели златен медал на Word Cheese Awards 2019/2020 Bergamo - Italy и ние веднага решихме да ви го предложим.  Невероятно вкусно, специфично и ароматно. Отлежава средно 6 месеца. Създава се по антични традиции. Има цилиндрична форма като готовите пити са между 1500 - 2800 кг.  

* OGM Free

* Директен внос от Sergio Arrigoni formaggi dal 1859 / Италия

* Може да изберете желания грамаж от менюто под продукта


Историята на семейство Аригони започва в средата на деветнадесети век с Джовани, известен като Бèло, прадядото на настоящия собственик Серджо Аригони.

По това време Arrigoni произвежда, отлежава и рафинира сирена във Valtaleggio (Валталеджо - долината на Таледжо) и ги продава в различни области на провинцията. Дейността на компанията е консолидирана със сина му Карло и племенника му Батиста, които от своя страна я предават на Серджо.

И именно благодарение на Серджо Аригони семейната компания придобива все повече и повече известност, като разширява гамата от продукти и прехвърля офиси и складове в по-широката и организирана централа в Almè/Bergamo.

Днес ръководството на компанията е в ръцете на трите дъщери. Смяната на поколенията донася положителна инерция, нови идеи и голямо желание за още по-градивни промени. Наследничките поддържат стабилно производствените процеси, за да гарантира качество и зачитане на семейните традиции. Най-старата компания във Valtaleggio се обновява, за да даде още повече стойност на своята история.


Спецификация

Детайли
Вносител Вера Италия
Производител Arrigoni Sergio Formaggi S.R.L.
Произход Ломбардия - Италия
Съхранение В хладилник, при температура между 1 и 6° C
Алергени Мляко и производни
Съставки Краве мляко, сол, сирище.
Вид Опаковка Вакуум
Цвят Сламено бял
Аромат Приятен - горски
Вкус Интензивен - съчетание на сладост с аромати на гора
Кора Тънка, набръчкана
Плънка Мека под кората и по-ронлива в центъра
Отлежалост Минимум 120 дни
Съвети на Кулинаря Този добре отлежал кашкавал има нужда от силно, плътно, сухо вино. Съчетава се перфектно с Мостарда от Кремона, деликатесни конфитюри като този от лук или люти чушки. Дори малко количество ще даде аромат и уникалност на обикновено ястие. За да се насладите максимално на вкуса и аромата на това вкусно сирене, препоръчително е да оставите продукта на стайна температура 15 минути преди да го консумирате.

Коментари (0)

Напишете мнение

Моля впишете се или се регистрирайте, за да напишете мнение

Facebook Comments ()